Simona Ionescu / Redactor Șef

Ed Sheeran își face loc de veci acasă. Proiectul religios al cântărețului englez îl bate pe al lui Gigi Becali

Ed Sheeran își face loc de veci acasă. Proiectul religios al cântărețului englez îl bate pe al lui Gigi Becali
Gigi Becali ar putea să se inspire din planurile de construcție după care vedeta Ed Sheeran își ridică pe domeniu o biserică și își face și cavou sub ea. Îi pot folosi la așezământul mânăstiresc pe care-l ridică acum.

Presa engleză a publicat deja imagini și planurile a ceea ce se va ridica pe proprietatea celui mai în vogă cântăreț. Conacul „Sheeranville” și terenul din Suffolk a costat 3,7 milioane de lire sterline. Aici, scrie Daily Mail, Ed Sheeran (31 de ani) a primit aprobare de la consiliul local de a construi o criptă, după ce, anterior, în 2019, a avut acceptul să construiască pe domeniu o biserică. Va urma ca în interiorul bisericii să fie săpată o criptă, acoperită cu o lespede de piatră. Așa cum au și regii României la Curtea de Argeș.

Toate ar fi fost în regulă, dar există o vecină a artistului care se opune construirii bisericii. Ea invocă faptul că există deja mai multe biserici în zonă.

Anna Woods a declarat pentru The Sun : „Zona este bine deservită de bisericile locale și simt că nu este nevoie ca o persoană cunoscută să-și creeze propria insulă de calm atunci când în zonă abundă lăcașuri de cult minunate.

„Remarc, de asemenea, că va fi o criptă de înmormântare în clădire. Sunt celebritățile acum atât de detașate de realitate încât fiecare suflare a lor vie, și acum chiar și actul de a muri, să fie departe de noi, ceilalți?

Planurile descriu: „Zonă de înmormântare dedesubt (penetrare prin placă).”

Cum va arăta biserica lui Ed Sheeran și cine va intra în ea

Nu există o lege în Anglia și Țara Galilor care să interzică oamenilor să îngroape un decedat pe propriul teren privat, dar există o serie de proceduri care trebuie urmate luate în considerare.

Inițial, Ed ar fi dorit să construiască o capelă pe domeniu. Apoi s-a răzgândit și a făcut o nouă cerere pentru autorizarea legală. Planurile arhitectului pe care le-a prezentat a fost pentru o clădire mai mică, dar în formă de barcă. Motivul invocat pentru construirea acestui lăcaș de cult este pentru „retragere și contemplare, rugăciune și relaxare”. Aici se vor face nunți și botezuri ale membrilor familiei și ale prietenilor, precum și alte ceremonii religioase. În niciun caz nu va fi un pericol pentru celelalte biserici din zonă.

Fotografiile făcute în apropierea moșiei sale luna trecută arată că lăcașul de cult este în prezent în construcție (foto) și este acoperit cu schele.

Lăcașul de cult va avea acoperiș de plumb, pereți de cremene și vitralii.

Cripta pentru care a obținut, de asemenea, autorizație de la consiliul local va avea două locuri.

Ed Sheeran are o fiică de 18 luni, Lyra, cu soția Cherry Seaborn. Averea lui, scrie presa, se ridică la 220 de milioane de lire sterline. Este proprietarul a zeci de imobile în Londra.

Lăcașul de cult va avea acoperiș de plumb, pereți de cremene și vitralii.

Foto: dailymail.co.uk.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre