Simona Ionescu / Redactor Șef

Foto. Elena Băsescu calcă apăsat pe urmele mamei sale – Exclusiv

Foto. Elena Băsescu calcă apăsat pe urmele mamei sale – Exclusiv
Se spune că așchia nu sare departe de trunchi, iar, în ultima vreme, dovada se vede în familia fostului președinte Traian Băsescu. Mezina sa, Elena, exuberantă cu ani în urmă, pune accent tot mai mult pe familie și urmează calea mamei sale, de o discreție desăvârșită.

Mamă a trei copii, Elena Băsescu nu mai este „Eba” cea care defila opulent la Bruxelles, ci e o femeie așezată, atentă la viața ei de familie și la copiii ei. Și-a pus contul de socializare la privat și are grijă ce face și cât arată din viața sa.

Pe de altă parte, mama sa, Maria Băsescu, a fost un model de discreție, în toată perioada în care soțul ei a avut demnități publice. Practic singurul moment în care a „ieșit” în față a fost să povestească despre pasiunea ei pentru călărie. Ea venea cu constanță la un centru de echitație, fiind, conform spuselor antrenorului său, citat de presă cu ani în urmă, „un as” în călărie.

După ce Traian Băsescu  s-a retras din funcțiile publice, viața fostei prime doamne a României a devenit mult mai liniștiră și, așa cum mărturisea în 2015, se preocupa de nepoți și, aproape zilnic, mergea la hipodrom. Calul ei se numea Hoțu, un armăsar de sport românesc, aproape alb.

Elena Băsescu a moștenit pasiunea pengtru cai de la mama sa

Pasiunea pentru cai și echitație i-a transmis-o Maria Băsescu și fiicei sale, Elena. Mama și-a dus fiica de mică la călărie, după cum a mărturisit Elena Băsescu într-un interviu mai vechi. Practic, mezina fostului președinte Traian Băsescu călărește de mult timp, dar acum reușește să facă o apariție foarte atrăgătoare ori de câte ori încalecă.

Elena Băsescu  care, așa cum dovedește, e pasionată de sporturi, și practică mai multe, de la mersul la sală, la unele de apă, ajunge deseori și la hipodrom. Are calul ei, negru-tăciune, cu care se asortează atunci când merge să călărească, purtând echipament tot de culoare neagră. Elena Băsescu a distribuit pe contul ei de socializare mai multe imagini în care dovedește cât de bine se ține în șa.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre