Simona Ionescu / Redactor Șef

Elon Musk devine tot mai ciudat. A vândut tot și trăiește în sărăcie. Iată ce face cu banii

Elon Musk devine tot mai ciudat. A vândut tot și trăiește în sărăcie. Iată ce face cu banii
Cel mai bogat om din lume a rămas fără case. Acesta a decis să renunțe la el, așa cum, de altfel, a promis.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, şi-a respectat promisiunea de a nu deţine nicio casă. Săptămâna aceasta s-a aflat că el și-a vândut toate cele şapte reşedinţe pe care le avea în California. A fost o tranzacție avantajoasă. Pentru cele șapte proprietăți, el a încasat 128 de milioane de dolari, obţinând astfel un profit estimat la 25 de milioane de dolari, conform publicaţiei britanice The Independent. Bizara promisiune a venit din dorinţa sa de a se concentra complet asupra misiunii sale de a trimite oameni pe planeta Marte. În această misiune a sa investește tot.

Într-un interviu recent acordat revistei Vanity Fair, fosta sa soție, cântăreața Grimes a declarat că Elon Musk „poate spune multe prostii, dar face ceea ce trebuie. Proiectul Marte este greu. Nu există venituri pentru el. Nu există nicio modalitate de a face bani.Este în beneficiul umanităţii, este periculos şi scump, iar oamenii spun: „(Musk) strânge bani!”. Nu, de fapt el cheltuieşte totul pe cercetare şi dezvoltare”.

Elon Musk trăiește ca un om cu lipsuri

Potrivit cântăreţei, fostul ei soț, Elon Musk nu „trăieşte ca un miliardar”, ci uneori „sub pragul sărăciei”. Ea a relatat că a locuit cu acesta într-o „casă foarte șubredă, de 40.000 de dolari (n. o sumă foarte mică pentru o proprietate în SUA)”, în care vecinii îi filmau şi în care „a mâncat unt de arahide, timp de opt zile la rând”, pentru că nu aveau altceva de mâncare.

Cei doi au doi copii, despre al doilea aflându-se abia recent.

Pentru aducerea pe lume a acestuia, a declarat Grimes, s-a apelat la o mamă surogat.

E ciudat modul în care Elon Musk a vândut ultima casă

Odată cu vânzarea ultimei sale case, Musk s-a mutat într-o mică locuinţă închiriată, o casă care nu valorează mai mult de 50.000 de dolari dacă ar vrea să o cumpere. Aceasta se găsește în apropierea sediului central al SpaceX din Boca Chica, Texas.

Trebuie amintit că una dintre casele vândute de Elon Musk este fosta reşedinţă a actorului Gene Wilder, starul din „Willy Wonka & the Chocolate Factory” şi „Blazing Saddles”. În cazul acesteia, miliardarul a impus o clauză în contractul de vânzare. El a stipulat că noul proprietar se angajează să nu o demoleze și să nu facă intervenții prin care aceasta să-și „piardă nimic din spirit”. Conacul a fost cumpărat de nepotului actorului, Jordan Walker-Pearlman, Elon Musk preferându-l altor clienți tocmai pentru ca imobilul să rămână în posesia familiei Wilder.

Musk a plătit 6,75 milioane de dolari pentru casă. La vânzare a cerut 7 milioane de dolari. În plus, l-a împrumutat pe Walker-Pearlman cu 6,7 milioane de dolari pentru ca acesta să-şi poată permite să cumpere casa.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre