Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Povestea vieții Anastasiei Soare. Ce nu face niciodată cea mai bogată româncă

Exclusiv. Povestea vieții Anastasiei Soare. Ce nu face niciodată cea mai bogată româncă
Cea mai bogată româncă este o „regină”, iar averea ei rivalizează cu marii bogați ai lumii. E între primii 10 cei mai bogați români și continuă să își crească averea în fiecare zi.

A plecat de jos și a ajuns să îi treacă prin mâini toate marile vedete ale lumii, iar cu unele din ele s-a împrietenit pe viață. Anastasia Soare  e supranumită „Regina sprâncenelor”. Are 62 de ani și trăiește în America, unde a emigrat la începutul anilor 90. Conform  Top 300 Cei mai bogați români, revistă scoasă de Editura Evenimentul zilei si Capital, care a apărut acum la chioșcurile de presă, averea româncei se ridică la 650 de milioane de euro, scrie Capital.ro. 

Ce făcea ieri cea mai bogată româncă

Ce credeți că făcea ieri cea mai bogată româncă? Două din activități sunt cele mai notabile: primea bujori albi de la Oprah, cu scrisoare de mulțumire pentru că are grijă de sprâncenele ei, și lua prima lecție de golf.

În general, Anastasia Soare își începe ziua în vila sa luxoasă din Beverly Hills bând două cafele negre dimineața. Are antrenor personal care vine acasă de cel puțin patru ori pe săptămână, face kickboxing și ridică greutăți.

A vrut „american dream” la 32 de ani

Născută la Constanța, Anastasia Balamaci și-a început „ucenicia” în atelierul părinților. Aici a luat primul contact cu stilul, și a înțeles primele noțiuni despre proporții. Apoi a studiat  arhitectura, ingineria, desenul și matematică, a învățat despre Șirul lui Fibonacci și despre Secțiunea de Aur, așa cum le găsim aplicate în natură, dar și corpului uman. Îmbinând talentul artistic și cunoștințele tehnice, Anastasia s-a pregătit ca estetician în România, înainte de a pleca în California.

La început a lucrat ca estetician în diferite saloane de înfrumusețare din Beverly Hills. Tânăra româncă era căutată pentru că avea propria tehnica de aranjare a zonei ochilor, bazată pe Secțiunea de Aur și tehnici de îngrijire a pielii. Cu ajutorul clienților fideli tehnicii ei, Anastasia a deschis primul salon în 1997, pe Bedford Drive în Beverly Hills, numit Anastasia Beverly Hills. Succesul înregistrat de acest prim salon a dus la deschiderea celui de-al doilea în Brentwood California, în 2010.

 Cum se construiesc sprâncenele perfecte

Practic, Anastasia Soare și-a construit imperiul de la zero. Avea 32 de ani când a ajuns în SUA și a reușit să se angajeze într-un salon de înfrumusețare din Beverly Hills, cu toate că nu vorbea limba engleză. Timp de doi ani, bonus la serviciile  pentru care era angajată, le pensa gratuit pe cliente.

„În România, când făceai tratamente faciale, îți schimbau și sprâncenele. (…) I-am spus proprietarei (n.r. – salonului): Trebuie să facem sprâncene și îți promit că există o formulă matematică pentru a obține forma perfectă. Evident, ea nu m-a crezut, așa că în 1992 am închiriat o cameră și am început să mă ocup de forma sprâncenelor, împreună cu masaje faciale și epilare.

Am devenit foarte ocupată și o mulțime de celebrități au confirmat că tehnica mea funcționa. Cindy Crawford, Naomi Campbell, Stephanie Seymour, toate supermodelele erau clientele mele și erau considerate cele mai frumoase femei din lume. În 1997, am decis să deschid un salon în Beverly Hills. În acel moment nu existau produse pentru sprâncene, așa că am dezvoltat o linie specială. În 1999, le-am lansat în salon, iar în 2000 în 20 de magazine Nordstrom.

Am avut nevoie de aproximativ zece ani pentru a convinge toată țara că sprâncenele sunt importante pentru look-ul unei persoane”, mărturisea Anastasia Soare într-un interviu mai vechi. În prezent, compania sa vinde aproximativ 500 de produse în peste 3.000 de magazine, din toată lumea. E prezentă cu produsele inclusiv în cunoscutul lanț Sephora.

Listă lungă de vedete în clientelă

De-a lungul anilor a obținut statutul de simbol în industria frumuseții datorită modului inovativ și unic de modelare și aranjare a sprâncenelor.

Saloanele Anastasia Beverly Hills și Brentwood California se bucură de clienți celebri precum: Kris Jenner, Oprah, Madonna, Jennifer Lopez, Naomi Campbell, Jada Pinkett Smith, Lara Flynn Boyle, Penelope Cruz, Sharon Stone, si alții. Anastasia a aparut în Vogue, W, Town & Country, Elle, InStyle, Allure, Entertainment Weekly, Newsweek, People, Flaunt, and Los Angeles Magazine.

Tenebrele din viața Anastasiei Soare

În 2012, bărbatul al cărui nume îl poartă, și care i-a fost alături aproape 20 de ani, Victor Soare, s-a sinucis, la Constanța, cu o supradoză de medicamente. Fost comandant de navă, bărbatul renunțase în tinerețe la cariera sa pentru a pleca cu soția sa în SUA, unde tânăra cosmeticiană miza că va trăi „visul american”.

Cei doi au o fiică, Claudia. Au divorțat în 1994 și nu au mai ținut legătura. Anastasia a decis să-i păstreze numele și după separare. Ei i-a ieșit „visul american”, el, în schimb, a devenit depresiv, și se baza pe medicamente pentru a trece de la o zi la alta, chiar dacă își refăcuse viața alături de o americancă.

Ce nu face niciodată Anastasia Soare

Cea mai bogată româncă nu ia niciodată prânzul. Adică la modul de a ieși la masa de prânz, singură sau cu cineva. A explicat, într-un interviu de ce. „Eu niciodată nu iau prânzul. Dacă m-aș opri din lucru pentru această masă, aș pierde patru ore. Patru ore pentru mine sunt atât de prețioase. Stiți de câte ori am mâncat un sandwich în mașina mea în timp ce conduceam spre magazin?

Sau la birou? Mama îmi gătește masa de prânz în fiecare zi. Are măcelarul ei special și merge să ia legume de la Piața fermierilor. Masa constă, de obicei, într-o salată de pui la grătar sau pește la grătar”, a povestit celebra femeie pentru Peroz.ro.

Nemiloasă cu propria fiică. De ce a dat-o afară din firmă

Anastasia Soare are un singur copil și și-a propus să facă din fata ei o femeie puternică. I-a oferit primul job dar și prima experiență negativă din viața de adult: a dat-o afară, pentru că întârzia după ce își pierdea nopțile cu prietenele. După un timp, în care Claudia și-a căutat alt job dar nu s-a descurcat prea bine, a fost reangajată de mama ei.

„I-am zis: În momentul în care intri pe ușa din față, eu nu mai sunt mama ta, sunt șeful tău și o să fie greu pentru că ești un exemplu pentru restul lumii. Ea a fost de acord și de atunci nu am mai avut probleme. De-a lungul anilor, ea a învățat fiecare etapă a afacerii. Am fost foarte dură, dar cred că a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru ea. A învățat totul și sunt atât de mândră de persoana care este astăzi”, a mai povestit Anastasia Soare pentru sursa citată.

Sursa foto: Instagram

Vă mai amintiți de „Betty cea urâtă”? Să vedeți cum arată acum!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre