Simona Ionescu / Redactor Șef

Fiul celebrului vânător de crocodili, Steve Irwin, povestește despre defunctul său tată

Fiul celebrului vânător de crocodili, Steve Irwin, povestește despre defunctul său tată
Robert Irwin avea doar doi ani când tatăl său, Steve „The Crocodile Hunter” Irwin, a murit într-un accident ciudat în timp ce filma un documentar despre natură. Dar, în ciuda morții sale premature, legendarul documentarist a avut în mod clar un impact semnificativ asupra vieții fiului său.

Într-o postare emoționantă pe Instagram, săptămâna aceasta,  când a serbat cea de-a 17-a aniversare, Robert a împărtășit un videoclip emoționant cu imagini de arhivă ale tatălui său.

„Minunatul nostru echipaj al Grădinii Zoologice din Australia a realizat acest frumos videoclip pentru a sărbători ziua mea de naștere”, a scris Robert Irwin, adăugând un emoji cu o inimioara roșie. „Sunt onorat să continui moștenirea lăsată de tatăl meu și sper mai mult decât orice să fie mândru”. El a  mulțumit celor care i-au transmis felicitări și a adăugat: „Aștept cu nerăbdare să vedem ce va aduce anul viitor, în ultimul an al copilăriei mele!”

Videoclipul începe cu Steve Irwin vorbind despre nașterea lui Robert la 1 decembrie 2003, spunând: „În acel moment, am văzut lumina”. Apoi, Steve vorbește despre dorința copiilor săi să-i continue moștenirea conservării. „Când s-a născut Bindi, am avut aceeași senzație acum cu micuțul Bob … parcă de aceea am fost pus aici, pentru că aș putea fi mort mâine”, spune el.

El adaugă: „Când vor fi gata să ne ducă la îndeplinire misiunea, voi renunța cu bucurie.  Atunci și numai atunci voi ști că mi-am atins scopul final. Și treaba mea va fi terminată și vă garantez că va fi cel mai mândru moment din viața mea”. Fiul său, Robert (foto) i-a călcat pe urme.

„Vânătorul de crocodili” a murit la 46 de ani

Steve Irwin – celebrul australian care a realizat numeroase documentare televizate privind modul de viață al crocodililor, a murit străpuns în piept de țepii veninoși ai unei pisici de mare, pe 4 septembrie 2006, în timp ce filma un documentar subacvatic despre Marea Barieră de Corali, în Portul Douglas.

The Crocodile Hunter” – așa cum era cunoscut în lumea întreagă, Irwin era renumit pentru curajul său de a realiza reportaje în sălbăticie. Totuși, Irwin a fost aspru criticat de-a lungul vieții, exact pentru curajul său. În 2004 a fost sancționat de opinia publică pentru că își ținea în brațe copilul său de numai câteva luni, în timp ce hrănea un crocodil la o grădina zoologică australiană. El a mai fost criticat pentru că a deranjat balenele, focile și pinguinii în timp ce filma în Antarctica.

Irwin a filmat un număr de 46 de documentare care au fost difuzate de postul TV Animal Planet, precum și peste 20 de episoade din „The Crocodile Hunter Diaries”.

În anii de după moartea lui Steve, familia Irwin – inclusiv sora lui Robert, Bindi, și mama sa, Terri – și-au continuat lucrările de conservare la grădina zoologică din Australia.

Sursa foto: Instagram

Povestea lui Luca, de la ”Chefi la cuțite”. Râd de el, dar tânărul merge mai departe

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre