Simona Ionescu / Redactor Șef

Fiul președintelui, de la droguri la vânzări de tablouri

Fiul președintelui, de la droguri la vânzări de tablouri
Prin august, Hunter, fiul președintelui american Joe Biden intrase într-o belea imensă. Au apărut imaginile pe care și le-a filmat în timpul unei întâlniri cu o prostituată, într-o cameră de hotel din Las Vegas. Și rușii au imagini compromițătoare cu el. În plus, se vorbește despre droguri.

Dar acum, când toate aceste aventuri au rămas în urmă, Biden jr. vrea să facă bani din artă. Practic, fiul președintelui a trecut de la droguri la vânzări de tablouri.

Hunter Biden a participat la prima sa expoziție de artă privată pentru potențiali cumpărători. A avut invitați celebri la vernisaj, inclusiv Moby, sau primarul din Los Angeles, Eric Garcetti. Aceștia au fost văzuți la eveniment în ciuda faptului că oficialii de la Casa Albă susțin că fiul președintelui nu are idee cine îi cumpără operele de artă.

Videoclipurile și fotografiile obținute exclusiv de DailyMail.com arată că Hunter și galeristul său, Georges Bergès, se distrează alături de aproximativ 200 de persoane, în celebrele studiouri Milk din Hollywood. La eveniment a participat și nora președintelui american, Melissa, și două dintre fiicele sale, Naomi Biden și Maisy Biden.

Sumele atrăgătoare, nemaiauzite pentru un artist debutant, cu care s-au vândut tablourile lui Biden junior, au stârnit îngrijorări serioase din partea celor care se ocupa cu etica la  Casa Albă. Aceștia se tem că banii pentru lucrări ar putea fi folosiți ca donații politice. Sau pentru a-i favoriza pe președintele Joe Biden și familia sa. Evenimentul „pop-up” a avut loc într-una dintre camerele albe de la Milk Studios, utilizate în mod obișnuit pentru fotografii de înaltă calitate.

Fiul președintelui a vernisat prima sa expoziție privată

Deși prima expoziție a lui Hunter Biden a fost în septembrie, locația pentru vizionarea exclusivistă dedicată potențialilor cumpărători VIP a fost un secret bine păstrat. Doar un indiciu a apărut pe Instagram, când fiica cea mare a lui Hunter Biden a postat, ieri, o fotografie cu ea într-o rochie albă plisată, cizme negre cu toc și geantă de mână mergând în fața locației Milk Studios. Alături de Biden junior s-a aflat și Michael Tubbs, consilier special pentru mobilitate economică și oportunitate pentru guvernatorul Californiei (foto).

Printre participanți s-a numărat și artistul Shepard Fairey, creatorul afișului campaniei Barack Obama Hope, care a devenit de atunci un icon al culturii pop. Primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, care s-a aflat și el la eveniment, a fost co-președinte național al campaniei din 2020 a lui Joe Biden. Recent, el a fost nominalizat pentru funcția de ambasador al SUA în India de către președinte.

Ce VIP-uri au mai participat la vizionarea exclusivistă

Un alt artist invitat a fost interpretul britanic Millie Brown, renumit pentru că a lucrat cu Lady Gaga. De asemenea, s-a aflat acolo și Gary Baseman, renumit pentru seria animată ABC / Disney Teachers Pet și ilustrațiile din New York Times sau revista Rolling Stones.

„A fost o mulțime foarte conservatoare, toată lumea s-a îmbrăcat bine, dar nimic nebunesc, cu siguranță nu a fost o petrecere fashion.  Nu pot să spun cine a fost democrat sau republican.  Se vedea doar că există putere acolo”, a relatat un martor. De asemenea, au fost remarcați agenți ai serviciului secret, în fiecare colț, vizibili, dar „discreți”. Invitaților la eveniment li s-au servit tartine de sushi, șampanie obișnuită și roz.

Potrivit site-ului politic Mother Jones, dovada vaccinării anti Covid a fost necesară pentru intrare, însă doar o mână de invitați au purtat măști la evenimentul din interior.

Criticii de artă îl demolează pe Biden junior

Nu este clar dacă vreunul dintre tablouri a fost vândut la evenimentul de vinerea trecută. Prețurile pentru picturile lui Hunter Biden variază de la 75.000 de dolari pentru lucrări realizate în dimensiuni A4 până la un milion de dolari în cazul tablourilor mari, conform galeristului său.

Criticii de artă spun că piesele unui artist neinstruit și debutant, precum Hunter Biden, nu ar obține de obicei prețuri ridicate și cred că numele său de familie le crește semnificativ prețul. Sebastian Smee, critic de artă și câștigător al Premiului Pulitzer (Washington Post), a comparat arta lui Hunter cu cea a „unui pictor de cafenele” într-un interviu acordat CNN.

„Vedeți un anumit tip de artă în cafenele, iar unele dintre lucrări sunt în regulă. Dar, dacă nu ați fi înrudit cu artistul, nu ați cheltui mai mult de 1.000 de dolari pentru ele”, a spus Smee. În timp ce New York Times a descris piesele lui Hunter ca „aplecându-se spre suprarealist”, Smee a comentat: „Oamenii spun uneori „suprarealist ”când înseamnă„ aleatoriu””.

Casa Albă susține că Hunter Biden nu își cunoaște cumpărătorii

Doi foști șefi de etică ai Casei Albe și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea că posibili cumpărători ar putea încerca să influențeze președintele cumpărând munca fiului său pentru sume considerabile. Casa Albă susține că evită orice conflict etic, asigurându-se că nici președintele, nici Hunter nu vor cunoaște identitatea cumpărătorilor.

Cu toate acestea, o purtătoare de cuvânt a galeristului Bergès a recunoscut în această vară că Hunter Biden va participa la vizionarea privată din Los Angeles, ceea ce face probabil ca acesta să se fi întâlnit săptămâna trecută cu cumpărătorii artei sale.

Sursa foto: Daily Mail, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre