Simona Ionescu / Redactor Șef

Fiul unei vedete din România, un mic geniu. La aproape 8 ani se pregătește să dea bacalaureatul, deși n-a fost o zi la școală

Fiul unei vedete din România, un mic geniu. La aproape 8 ani se pregătește să dea bacalaureatul, deși n-a fost o zi la școală
Se spune că toți copiii se nasc genii și depinde doar de părinți cum îi stimulează corespunzător. Fiul unei vedete i-a uimit pe toți cu inteligența lui ieșită din comun. Vrea să dea bacalaureat la nici opt ani.

La aproape opt ani, băiețelul Danei Nălbaru și Dragoș Bucur este cu adevărat incredibil. Nu a fost niciodată la școală, dar a început să studieze chimia la cinci ani, iar acum se pregătește să dea bacalaureatul.

„Sunt fericită că mi l-a dat Dumnezeu și învăț mereu lucruri de la el”

Micul geniu are la activ sute de cărți citite și reușește să-și uimească părinții cu întrebările pe care le pune. „Băiețelul meu este foarte tare. Are 7 ani și jumătate. I-am căutat profesor de fizică-chimie și i-am găsit, însă nu au rezonat. Băiețelul meu este deosebit. Sunt fericită că mi l-a dat Dumnezeu și învăț mereu lucruri de la el. (…) Kadri, fiind atât de inteligent, este o provocare.

Fiul Danei Nălbaru se pregătește să dea bacalaureatul la nici opt ani. Foto: stirilebzi.ro

„Nici nu știu unde să-l duc, de fapt. El acum învață pentru examenul de bacalaureat, un test care îți asigură intrarea la anumite facultăți”

Mereu vrea să învețe ceva nou și atunci ne provoacă și pe mine, și pe Dragoș. Știe fizică, chimie. E un copil tare de tot. Kadri nu a fost niciodată la școală. El nu are nevoie. Nici nu știu unde să-l duc, de fapt. El acum învață pentru examenul de bacalaureat, un test care îți asigură intrarea la anumite facultăți. O facem mai mult de fun, că îi place foarte mult. Are sute de cărți citite. Pentru noi e ceva normal.

O mamă fericită și împlinită

„Nu trebuie să îi repeți de două ori”

E un copil vesel, care se joacă, însă mintea lui asimilează foarte repede. Înțelege niște lucruri de o finețe extraordinară. Mă blochează cu întrebările care țin de știință sau matematică. E haios să ai așa un copil. Se distrează foarte bine. Nu trebuie să îi repeți de două ori. Avea cinci ani când a început să studieze chimie. Își alege singur cărțile, iar eu de multe ori nici nu știu ce citește”, a recunoscut artista în podcast-ul lui Mihai Morar.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre