Viziune de geniu. Cum a ajuns o româncă de doar 30 de ani una din cele mai bogate tinere din Europa

Viziune de geniu. Cum a ajuns o româncă de doar 30 de ani una din cele mai bogate tinere din Europa
Nu a împlinit încă 30 de ani și a ajuns milionară. Este vorba de o româncă ce  tocmai a fost inclusă în topul Forbes al celor mai bogați oameni sub 30 de ani din Europa. Îi veți cunoaște povestea pentru că pentru noi ea este Vedeta animalelor.

Ruxandra Pui a fost inclusă în topul Forbes al celor mai bogați oameni sub 30 de ani din Europa. Numai în prima lună din acest anafacerea Ruxandrei a atras o finanțare de 11 milioane de dolari. Tânăra Ruxandra Pui este co-fondatorul Digitail, un start-up din domeniul veterinar. Digitail ajută proprietarii de animale de companie și medicii veterinari să gestioneze și să îți monitorizeze mai ușor programările, scrie alephnews.ro.

Ruxandra Pui nu a împlinit 30 de ani dar este una din cele mai bogate femei din Europa

Practic, Digitail oferă și un „card de sănătate” care le permite proprietarilor de animale să folosească un fel de pașaport medical digital pentru animalele lor. Cardul oferă istoricul medical al animalelor și le permite stăpânilor să discute direct în chat cu doctorii și să facă rezervări la clinicile din aplicație.

Cine este Ruxandra Pui

Tânăra a absolvit Facultatea de Informatică din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și s-a specializat în design UX.  Ea a făcut parte din echipa de management IT la FMGC, înainte de a-și deschide propria afacere, împreună cu Sebastian Gabor. Echipa a ajuns acum la 40 de persoane, Digitail oferind sericii în toate colțurile lumii. Digitail s-a dezvoltat și pe piața din Canada și SUA, afacere fiind tot mai bine cotată în topul celor mai bune sisteme de management al cabinetelor veterinare cloud, arată Jurnalul.ro.

Afacere de geniu pe o piață care a „explodat” în pandemie

Digitail, platforma care automatizează o mare parte din activitățile administrative pe care trebuie să le întreprindă medicii veterinari, oferindu-le practic mai mult timp pentru a fi alocat pacienților animale de companie, a câștigat, anul acesta,  o finanțare de 11 milioane de dolari de la Atomico, care astfel se alătură investitorilor anteriori ai afacerii tinerei, byFounders, Gradient și Partech.

Aplicația româncei vine pe un trend început în pandemie, și anume faptul că deținerea de animale de companie în întreaga lume este în prezent în plină expansiune. Iar piața de îngrijire a animalelor de companie a ajuns să fie estimată la 200 de miliarde de dolari în prezent – și se preconizează să crească la peste 300 de miliarde de dolari până în 2030.

Sursa foto: Org.com

Recomandarile noastre