Simona Ionescu / Redactor Șef

Gata cu parcările dificile! Cum arată și cât costă prima mașină pliabilă. FOTO

Gata cu parcările dificile! Cum arată și cât costă prima mașină pliabilă. FOTO
De multe ori găsirea unui loc de parcare poate fi o adevărată provocare în ziua de astăzi, când fiecare familie are minim două mașini. Un producător din Israel însă a venit cu soluția mult așteptată: mașina pliabilă.

În curând, parcările dificile nu vor mai fi o problemă. O spune producătorul israelian City Transformer. Vehiculul, care va fi pliabil, se va conduce fix ca o mașină, dar șoferii îl vor putea parca la fel ca pe o bicicletă.  Cu o lățime de doar 138 de centimetri, vehiculul complet electric CT-2 funcționează în diferite moduri pentru a se extinde și a se micșora în dimensiune până la doar 97 de centimetri, permițându-i să se încadreze într-un spațiu de parcare strâmt sau pe o străduță îngustă. 

Mașina are doar 138 de centimetri lățime
Foto: Daily Mail/City Transformer

Pentru cei ce preferă să meargă cu viteză, mașina prezintă un dezavantaj, acela că nu depăsește 55 mph în cinci secunde, fiind mai lentă decât alte vehicule electrice. CT-2 are o autonomie de 120 până la 178 kilometri înainte de a avea nevoie de reîncărcare, iar compania s-a lăudat că vehiculul oferă un „mod de viață urban mai curat, mai inteligent” prin „reducerea emisiilor de carbon și poluării fonice”.

Mașina pliabilă costă cât un Logan nou

CT-2 va fi ușor de parcat oriunde în orașele aglomerate
Foto: Daily Mail/City Transformer

City Transformer va lansa râvnita mașină în luna iulie la nivel global, cu un preț de 16.000 de euro, adică aproximativ cât al unui Logan nou. CT-2 este însă disponibilă pentru precomandă în întreaga lume cu un avans de doar 150 de euro.”În agitatul domeniu al mobilității urbane, City Transformer este un pionier, rupând convențiile și remodelând modul în care percepeți mașinile și impactul lor asupra lumii”, a declarat compania. 

Amprenta de carbon este semnificativ mai mică
Foto: Daily Mail/City Transformer

Prin utilizarea materialelor durabile, compania a declarat că CT-2 lasă o „amprentă mai blândă pe planetă” și este conștientă de mediu datorită dimensiunii sale mai mici pentru a ajuta orașele să „detoxifieze transportul”.  „CT-2 va fi un factor de schimbare, nu doar în mobilitate, ci și în toate aspectele vieții comunitare urbane”, a declarat Eyal Cremer, directorul de design al City Transformer. „Va elibera timpul nostru, va elibera mințile noastre și va elibera orașele noastre, recuperând spațiul lor public înapoi pentru oameni”, a încheiat Cremer. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre