Simona Ionescu / Redactor Șef

Genele: cea mai „dichisită” parte a corpului pe timp de pandemie. Topul celor mai bune mascara

Genele: cea mai „dichisită” parte a corpului pe timp de pandemie. Topul celor mai bune mascara
Chiar înainte ca toată lumea să înceapă să poarte măști de protecție pentru a încetinii răspândirea Covid-19, mascara deținea titlul de cel mai folosit produs de make-up. Având în vedere că ochii reprezintă singura porțiune de față vizibilă în această perioadă de pandemie, mascara este cu siguranță cel mai important produs.

Alegerea perfectă a produsului este destul de complicată. Doamnele și domnișoarele iau în considerare mai mulți factori precum cât de lungi sau dese fac genele, modul în care le curbează și câte ore va rezista.

Pentru a face decizia mai ușoară, avem o listă cu tipuri de mascara, în funcție de efectul pe care îl oferă:

Cel mai bun pentru volum: Lancôme Monsieur Big Mascara

Cel mai bun waterproof: Too Faced Better Than Sex Waterproof Mascara

Cel mai rezistent: Benefit Cosmetics They’re Real! Lengthening Mascara

Cel mai bun pentru ochi sensibili: BareMinerals Lashtopia Mega Volume Mineral-Based Mascara

Cel mai bun pentru gene curbate: Maybelline Volum’ Express The Falsies Push Up Mascara

Cum erau privite genele și mascara în antichitate

În Egiptul Antic, bărbații obișnuiau să își stilizeze genele la fel de des ca femeile. Aceștia foloseau kohl și unguente pentru a înnegri genele. Femeile foloseau, de asemenea, malachit pe genele lor, deoarece credeau că funcționează ca un afrodisiac.

În Roma, genele lungi, groase și ondulate reprezentau cea mai căutată trăsătură de frumusețe. Femeile foloseau kohl și pluta arsă pentru a le colora. Filozoful roman Pliniu cel Bătrân a scris că femeilor le cădeau genele din cauza sexului excesiv astfel încât acestea își demonstrau castitatea.

În timpul perioadei medievale, fruntea era considerată cea mai frumoasă și erotică trăsătură a unei femei. Pentru a-și accentua fruntea, femeile adesea își îndepărtau genele și sprâncenele. 

Dani Oțil vrea legat. Fantezia i se întâmplă în week-end: „Fain va fi sigur”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre