Simona Ionescu / Redactor Șef

Horia Moculescu simte pe pielea lui zicala „bătrânețe, haine grele”

Horia Moculescu simte pe pielea lui zicala „bătrânețe, haine grele”
„Bătrânețe, haine grele”, așa spune o vorbă din bătrâni, iar Horia Moculescu o simte pe pielea lui. Artistul se confruntă cu mari probleme de sănătate, agravate și de vârsta înaintată, și cu altele în plus.

La 83 de ani, Horia Moculescu se confruntă cu grave probleme de sănătate, din cauza unei afecțiuni care îl urmărește de ani buni. Și-a descoperit-o acum 10 ani, și tot de atunci se chinuie, fără succes, să o trateze. Dar sindromul acesta nu vrea să îi dea pace.

Celebrul muzician a descoperit, în urmă cu 10 ani că suferă de sindromul Morton. E o boală perfidă, care cauzează dureri la nivelul tălpii piciorului, dar și amorțeala degetelor. A încercat de la acupunctură la ședințe laser, fără succes, așa că a ajuns la operație. De aici, altă problemă, și mai mare.

„Am fost operat, dar nu s-a rezolvat nimic”

În urmă cu 3 ani, Horia Moculescu s-a operat la piciorul stâng. Intervenția nu a avut niciun succes. A urmat o a doua operație. Aceasta a venit la pachet cu altă problemă. Foarte serioasă. De aproape trei luni operația refuză să se închidă, a mărturisit artistul invitat în emisiunea lui Cristi Brancu de pe YouTube.

„De vreo 9-10 ani, am o problemă la laba piciorului stâng. Am fost operat, dar nu s-a rezolvat nimic. Din pricina disconfortului, nu pot să mai dorm bine, iar asta îmi seacă toată energia. Mă descopăr, în multe zile, lâncezind aşa, pe o bergeră, cu piciorul întins, conform recomandării medicilor – da atât stau cu el întins, de-o să-mi rămână definitiv drept” , mărturisea Horia Moculescu acum ceva timp.

Problemele financiare

Și dacă toate astea nu ar fi de ajuns, Horia Moculescu mai are o problemă: banii. Artistul trăiește cu pe pensie modestă – 2094 de lei. Cu atât s-a ales unul dintre cei mai mari compozitori români din ultimii 50 de ani, cu  peste 40 de ani de carieră.

A fost afectat de diminuarea „pensiilor nesimțite”, înainte de intrarea în vigoare a măsurii impozitării pensiei, el primind lunar încă 300 de lei. Problema e că acum este nevoit să cheltuie sume fabuloase pentru a se îngriji. „Numai niște pansamente costă 120 de lei”, a mai povestit Horia Moculescu.

Sursa foto: Facebook

Moş Gerilă şi ”Pluguşorul” socialist. Versuri despre care nimeni nu știe cine le-a scris

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre