Simona Ionescu / Redactor Șef

Iată pe ce își cheltuie averea fosta nevastă a lui Jeff Bezos! Câte miliarde de dolari are acum în conturi

Iată pe ce își cheltuie averea fosta nevastă a lui Jeff Bezos! Câte miliarde de dolari are acum în conturi
După divorțul de Jeff Bezos, fosta soție a boss-ului de la Amazon, MacKenzie Scott, a rămas cu o avere considerabilă în conturi. Însă aceasta se pare că e generoasă când vine vorba de cheltuitul banilor.

În timp ce Jeff Bezos și-a mărit averea considerabil în timpul pandemiei, aceasta fiind estimată la 185 miliarde de dolari, fosta soție a magnatului, MacKenzie Scott, deține o avere de 56 de miliarde de dolari, intrând astfel în top 20 Forbes al celor mai bogați oameni din lume. 

Jeff Bezos și MacKenzie Scott / Sursa foto: Facebook

Se pare însă că Scott este generoasă și nu ține banii doar pentru ea, recunoscând că are mai mult decât suficient: “Am o sumă foarte mare de bani de dat”, a declarat femeia de 49 de ani, care a spus că dorește să doneze jumătate din averea cu care a lăsat-o fostul soț. 

A donat 4 miliarde de dolari în doar 4 luni

Fosta soție a lui Bezos s-a ținut de promisiune, căci la începutul acestui an a donat 1,7 miliarde de dolari grupărilor dedicate discriminărilor rasiale, egalității de gen și economice, dar și altor cauze sociale. 

Lucrurile nu s-au oprit însă aici. Recent, MacKenzie a împărtășit pe blogul ei că a donat fabuloasa sumă de 4,2 miliarde de dolari pentru ajutorarea celor vulnerabili în urma pandemiei de coronavirus: “Această pandemie a fost devastatoare în viața americanilor care deja se luptă. Pierderile economice și impactul asupra sănătății au fost și mai grave pentru femei, pentru persoanele de culoare și pentru persoanele care trăiesc în sărăcie”, a declarat femeia. Ea a adăugat că unele donații vor fi, de asemenea, direcționate către fonduri dedicate reducerii datoriilor, formarii profesionale precum și cele de apărare juridică.

Jeff Bezos este considerat în prezent cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la peste 185 de miliarde de dolari. A cunoscut-o pe MacKenzie Scott în 1993 și au divorțat amiabil, după 25 de ani de căsătorie, în 2019. 

Dolly Parton, veste uriașă pentru fani. Ce anunț a făcut celebra cântăreață

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre