Simona Ionescu / Redactor Șef

Iată purul adevăr. Ce spun pantofii despre femeile care îi poartă

Iată purul adevăr. Ce spun pantofii despre femeile care îi poartă
Numărul de pantofi pe care îi deține o femeie e deseori subiect de discuție între... bărbați. Aceștia se minunează și comentează despre „cheltuielile de neînțeles” duse în această zonă de urmașele Evei. Prea puțini își laudă iubitele sau soțiile pentru colecțiile impresionante de încălțăminte, însă cel mai interesant e ce spun psihologii despre această apetență de a avea enorm de mulți pantofi.

Un studiu realizat în 2012 la Universitatea din Kansas, SUA, a demonstrat că oamenii sunt capabili în proporție de 90% să descrie corect felul de a fi al unei femei necunoscute, inclusiv stabilitatea ei emoțională, doar în funcție de pantofii pe care această îi poartă, notează publicația Men’s Health.

„Modul în care o femeie se îmbraca transmite multe mesaje despre ea. Este bine să îi privești pantofii pentru a găsi indicii despre felul ei de a fi și despre cum se comportă”, a declarat un expert în relații de cuplu, April Masini.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 200 de voluntare care au efectuat un test de personalitate și au permis fotografierea pantofilor pe care îi poartă cel mai des. Separat, un grup de 60 de persoane au privit fotografiile și au interpretat, surprinzător, cu multă acuratețe personalitatea purtătoarelor.

Ce adevăruri transmit pantofii despre purtătoarele lor

Cercetătorii au stabilit că există trei lucruri esențiale pe care pantofii unei femei le comunica despre personalitatea purtătoarei.
1. Personalitatea. Femeile care poartă pantofi în culori aprinse sunt extravertite, mult mai dispuse să-și asume riscuri, a declarat specialistul psihiatru Carole Lieberman, citat de Men’s Health.

Femeile lipsite de exuberanța poartă balerini săi cizme fără toc. Acestea apreciază mai mult confortul. Sunt  persoane cu picioarele pe pământ, la propriu și la figurat. În schimb, femeile care poartă papuci de plajă atunci când nu sunt la plajă denotă neglijență.

Femeile care poartă pantofi sport atunci când nu practică un sport sunt persoane de acțiune, dispuse să-și asume riscuri.

2. Nivelul de încredere în propriile forțe. „Femeile care poartă sandale cu tocuri subțiri și înalte sunt foarte încrezătoare în propriile forțe, spre deosebire de femeile care poartă pantofi cu tocuri și cu degetele acoperite. În plus, poți află cât de mult își îngrijește corpul o femeie după cât de mult își îngrijește picioarele. Dacă are grijă de ele, te poți aștepta să aibă grijă de întregul ei corp. Dacă pedichiură este sexy, întregul ei corp este atrăgător”, consideră April Masini.

Femeile care poartă pantofi cu platforma sunt mai puțin încrezătoare în propriile forțe. „Femeile care poartă pantofi cu platforma vor să pară mai înalte, dar evita disconfortul și instabilitatea tocurilor clasice. Cu cât tocurile sunt mai ample și mai puțin înalte, cu atât femeia este mai nesigură pe ea”, este de părere psihiatrul Carole Lieberman.

3. Imaginea construită pentru ceilalți. Dacă pantofii unei femei sunt sofisticați sau arată că o pereche foarte scumpă de pantofi, atunci este un semn clar că femeia investește în imagine, nu doar în stil și în confort.

„Dacă o femeie poartă pantofi cu un stil conservator și cu degetele acoperite la locul de muncă înseamnă că apreciază foarte mult jobul pe care îl are. Dacă poartă cizme sclipitoare și ostentative, este o femeie care adoră luxul și lucrurile scumpe”, a declarat stilistul Christa Scherk.

Femeile libertine au tendința de a cumpără pantofi mai ieftini decât femeile conservatoare.

Sursa foto: Instagram, Facebook

 Exclusiv. „Băieții de aur” au avut nevoie de „terapie” cu calorii după ce au rămas liberi de contract

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre