Simona Ionescu / Redactor Șef

Iubirile lui Dan Matei Agathon, ministrul din Guvernul Văcăroiu care în mandatul lui Adrian Năstase a privatizat turismul

Iubirile lui Dan Matei Agathon, ministrul din Guvernul Văcăroiu care în mandatul lui Adrian Năstase a privatizat turismul
A avut tot ce și-a dorit. Bani, eleganță, lipici la femei. Astăzi, Dan Matei Agathon, fostul ministru al Turismului, s-a stins din viață. Îl plânge familia și toate femeile pe care le-a iubit cu pasiune.

Căsătorit din anul 1971 cu Otilia Dan, fostul politician a călcat pe lături și s-a iubit cu o fostă vedetă de televiziune, cu părul bălai și un corp impecabil. E vorba de Silvia Stanciu, cu 30 de ani mai tânără decât el.

Sunt puțini cei care au știut despre relația discretă pe care Dan Matei Agathon ar fi avut-o cu frumoasa Silvia Stanciu, fosta prezentatoare a emisiunii „Loteria Română”, care s-a difuzat pe postul național de televiziune. Sursele spun că acesta era cât se poate de atent să nu-i fie descoperită iubirea secretă și foarte  mulți ani ar fi stat în spatele Silviei Stanciu, fostă cântăreață.

Căsătorit cu acte în regulă

Sursele spun că cei doi nu au recunoscut niciodată oficial că sunt împreună, dar nici nu a ieșit vreun scandal atunci când paparazzi i-au surprins de mai multe ori ca un cuplu de îndrăgostiți. Nimeni nu știe dacă despre aventura lui Agathon ar fi aflat și soția pe care fostul politician a dus-o în fața altarului în anul 1971.

Silvia Stanciu, iubirea secretă a lui Dan Matei Agathon

Dan Matei Agathon a avut o relație și cu creatoarea de modă Nora Bălănică

Primele informații despre povestea de iubire dintre Dan Matei Agathon și Silvia au apărut după ce fostul politician s-a despărțit de o altă frumusețe autohtonă. E vorba de creatoarea de modă Nora Bălănică, alături de care ar fi trăit o iubire de zece ani. Se spune că motivul despărțirii ar fi fost faptul că femeia era extrem de geloasă, iar fostul ministru al Turismului nu a mai suportat scenele.

Dan Matei Agathon a plecat la cele veșnice

Care a fost marele regret al lui Agathon

Numele lui Agathon a fost implicat în controversatul proiect  Dracula Park, inițiat alături de Adrian Năstase, care urma să se întindă pe o suprafață de 50 de hectare în zona cetății medievale a Sighișoarei. Nerealizarea acestuia a fost cel mai mare regret din viața fostului ministru al Turismului.

„Mai devreme sau mai târziu, cineva va face acest proiect!

De altfel, proiectul turistic Dracula Park a fost și mare regret al lui Dan Matei Agathon. “Da, e cel mai mare regret al meu. Că nu s-a întâmplat. Și știți de ce? Pentru că era prea bun. Mai devreme sau mai târziu, cineva va face acest proiect, care va aduce milioane de turiști pe an. Sigur se va construi cândva. Sunt absolut convins de asta”, a mărturisit Agathon anul trecut pentru Digi24.

A fost mereu alături de familie, în ciuda escapadelor

Fostul ministru nu a divorțat niciodată și a fost foarte apropiat de fiul lui, Tudor. Acesta l-a făcut bunic, iar Dan Matei Agathon a vorbit mereu despre nepoțica și nepoțelul lui. Fiind un fost acționar al Clubului Dinamo din vremurile de glorie ale echipei de fotbal, Agathon spunea ziariștilor că nepotul va fi antrenat să devină „câine roșu” și să iubească echipa din Ștefan cel Mare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre