Simona Ionescu / Redactor Șef

Ivanka Trump, comparată cu Maria Antoaneta. Ce a făcut ”Prima fiică”

Ivanka Trump, comparată cu Maria Antoaneta. Ce a făcut ”Prima fiică”
Ivanka Trump a fost comparată de internauți cu Maria Antoaneta. Ce a făcut ”Prima Fiică” pentru a merita această asociere.

Joe Biden a preluat ”ștafeta” și a devenit, de câteva ore, al 46-lea președinte american. În mijlocul acestui subiect, presa internațională amintește de un incident neplăcut. Acesta a provocat internauții și astfel, Ivanka Trump a fost comparată cu Maria Antoaneta. 

Conform relatărilor, Ivanka a părăsit casa din Washington DC alături de soțul ei Jared Kushner. Cei doi au plecat în Miami, Florida, acolo unde se vor stabili alături de cei trei copii. Fiica lui Donald Trump a fost și sfătuitorul lui timp de patru ani la Casa Albă, de aceea a fost poreclită ”Prima fiică”. Aceasta a fost mereu văzută ca o sursă de calm pentru caracterul vulcanic și haotic al tatălui ei. 

Un moment negru pentru America și democrație 

Drumul Ivankăi nu a fost însă ușor, căci aceasta a intrat în diverse scandaluri în ultimii patru ani. Cel mai recent a fost săptămânile trecute, când Ivanka a numit atacatorii de la Capitoliu ”patrioți” într-o postare pe Twitter care ulterior a fost ștearsă.  Însă în ianuarie 2017, când Trump tocmai preluase președenția, Ivanka a mai făcut o gafă majoră. 

La o săptămână de la investirea oficială a lui Donald Trump, în ianuarie 2017, acesta a semnat un ordin prin care interzicea accesul musulmanilor din 7 țări în Statele Unite, pe o perioadă de 90 de zile.  America fierbea la vremea respectivă, căci în aeroporturi erau blocate o mulțime de persoane de origine musulmană, printre care și femei și copii. A fost considerat un moment negru în istoria Americii, dar și pentru democrație. 

Ivanka Trump, comparată cu Maria Antoaneta

În mijlocul acestor controverse, Ivanka Trump era ocupată. Femeia de afaceri în vârstă de 39 de ani punea în zilele acelea o poză pe Instagram și Twitter. Imaginea o înfățișa îmbrăcată într-o rochie lungă de gală, semnată Carolina Herrera, în valoare de 4000 de euro. Alături de ea se afla Jared Kushner, soțul ei. Cei doi se pregăteau să participe la o petrecere privată, organizată pentru elita din Washington DC încă de pe vremea lui Reagan. 

Ivanka Trump comparată cu Maria Antoaneta
Poza care a stârnit internetul / Sursa foto: Facebook

Momentul a fost imediat penalizat de către internauți ca fiind unul ”insensibil”. Oamenii au acuzat-o că în timp ce ea se distra, alții sufereau. De asemenea, Ivanka a fost comparată atunci cu ”Maria Antoaneta”, căci gestul ei a fost asociat cu cel al reginei franceze. Astfel, gestul Ivankăi fusese un fel de ”să mănance cozonac” al Antoanetei. Pentru cei ce nu știu, Mariei Antoaneta i-au fost atribuite aceste vorbe. Se spune că o serie de consilieri au venit și s-au plâns la regină că oamenii nu au pâine și mor de foame. Aceasta ar fi răspuns ”să mânânce cozonac”. Fraza nu a fost validată oficial ca fiind spusă de Antoaneta. Dar iată că la câteva sute de ani distanță ea persistă și a inspirat internetul să o penalizeze pe Ivanka. 

Cum a motivat Ivanka gestul 

Fiica președintelui american și-a motivat atunci gestul, cerându-și scuze poporului american. Ea a transmis că erau în mijlocul șabatului și nu știa de protestele din America pe fondul legii contra musulmanilor. Ivanka și Jared Kushner sunt amândoi evrei și Șabatul interzice folosirea tehnologiei de vineri, de la apusul soarelui până duminică seara. 

Totuși, explicația nu prea a funcționat, căci internauții au observat că fotografia fusese postată chiar în timpul Șabatului. Internetul a tras concluzia că așa cum cei doi au folosit tehnologia pentru a pune poze, puteau să fie și informați de către consilieri că țara trece printr-un moment dificil. 

Afacerile Reginei Elisabeta a II-a. Cum a ajuns la șosete de…

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre