Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce Ivanka Trump și-a trimis bodyguarzii la casa lui Obama. Statul american a plătit 3.000$ pe lună

De ce Ivanka Trump și-a trimis bodyguarzii la casa lui Obama. Statul american a plătit 3.000$ pe lună
Detalii picante ies la iveală despre ”domnia” fiicei președintelui Donald Trump. Conform Washington Post, Ivanka Trump le-a dat interzis la toaletă bodyguarzilor. Statul american a plătit 3000$ pe lună pentru asta.

Mulți agenți ai serviciilor secrete americane au stat de pază în cartierul de elită Kalorama din Washington. Aici au locuit de-a lungul anilor secretari de cabinet și foști președinți americani. Acești agenți au trebuit să-și facă griji cu privire la o serie de amenințări. Dar odată cu sosirea lui Ivanka Trump și a lui Jared Kushner, au avut o nouă îngrijorare. Ivanka Trump le-a dat interzis la toaletă bodyguarzilor.

Ivanka Trump și soțul ei Jared Kushner au locuit într-o casă de 5000 de metri pătrați, cu șase dormitoare și 12 băi. Cei doi erau, bineînțeles, păziți de serviciile secrete. Însă lucrurile nu au fost ușoare pentru agenți.

Ivanka Trump le-a dat interzis la toaletă bodyguarzilor. Foloseau casa lui Obama

Conform Washington Post, în momentul în care Ivanka si Kushner s-au mutat in Kalorama, le-au interzis agenților de securitate să folosească toaletele din casa. În lipsa unui mic spațiu în care să-și facă nevoile și din când în când un duș, oamenii s-au reorientat cum au putut. 

Ivanka Trump interzis la toaletă bodyguarzilor
Cartierul Kalorama / Sursa foto: Facebook

Agenții serviciului secret atribuiți fiicei și ginerelui președintelui Trump au petrecut luni întregi căutând o toaletă de încredere pe care să o poată folosi. Aceștia au recurs pe rând la oală, la baia din casa lui Barack Obama, dar și cea a vicepreședintelui Pence.

Toaletă de 3000$ pentru serviciile secrete

Guvernul federal a găsit o soluție pentru ”necesitatea” celor ce-i păzeau pe Ivanka si Kushner. Însă aceasta soluție a constat într-un subsol de 820 de metri pătrați de pe Tracy Place NW. Închirierea acestuia a început pe 27 septembrie 2017. Contractul urmează să expire pe 26 septembrie a acestui an. La final, guvernul federal va fi plătit un total de 144.000 de dolari pentru spațiu. Adică 3000$ pe lună mai exact. 

Casa Albă neagă acuzațiile, dă vina pe Serviciile Secrete

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a negat faptul că Trump și Kushner au restricționat agenții din casa lor. Acesta a afirmat că a fost decizia Serviciului Secret de a nu permite detaliile de protecție în interior.Declarația însă este contestată de un oficial al legii familiarizat cu situația. Acesta a spus că agenții au fost ținuți afară la cererea familiei. 

Serviciul Secret a refuzat să comenteze situația, spunând că agenția „nu discută despre mijloacele, metodele sau resursele utilizate pentru a îndeplini misiunea de protecție”.

Andreea Bălan și-a făcut curaj de două ori. Nu își mai ascunde iubitul pe rețetele sociale?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre