Simona Ionescu / Redactor Șef

Jill Biden se pregătește să cheltuie milioane la Casa Albă

Jill Biden se pregătește să cheltuie milioane la Casa Albă
Jill Biden se pregătește să cheltuie milioane la Casa Albă. Viitoarea Primă Doamnă va cheltui 1,2 milioane de dolari pe lucrări de renovare a băilor de la Casa Albă, în condițiile în care Melanie Trump a fost aspru criticată pentru o inițiativă similară. 

Jill Biden se pregătește să cheltuie milioane la Casa Albă. Ea propune  lucrări de renovare, iar suma la care Prima Doamnă se gândește este una considerabilă. Viitoarea Primă Doamnă, Jill Biden, intenționează să cheltuie 1,2 milioane de dolari pentru renovarea băilor de la Casa Albă. Inițiativa vine în condițiile în care Melanie Trump a fost aspru criticată pentru intenția de reamenajare a grădinii de trandafiri.

Potrivit unor documente de achiziții, citate de publicația Express, Jill Biden și-a propus să renoveze băile reședinței prezidențiale. La Casa Albă se pregătesc mai multe lucrări de renovare, sub îndrumarea lui Jill Biden care vor costa destul de scump. Ea va supraveghea renovările din aripa de est, folosită, în principal, de Prima Doamnă și asistenții ei.

Suma de 1,2 milioane de dolari este pregătită pentru modernizarea băilor, lucrare ce se va încheia în luna mai. Se vor mai cheltui 127.000 dolari pentru igienizarea încăperilor și 44.000 de dolari pentru curățarea covoarelor. Astfel, toate încăperile reședinței prezidențiale vor fi pregătite pentru mutarea familiei Biden, arată Evenimentul Zilei.

Jill Biden propune lucrări de renovare la Casa Albă

Propunerea de renovare vine după ce Melanie Trump a fost criticată pentru reamenajarea grădinii de trandafiri a Casei Albe. Doamna Trump și-a anunțat intențiile din luna iulie, printr-un mesaj pe Twitter. „Emoționată să cinstim istoria și să sărbătorim viitorul în frumoasa noastră grădină de trandafiri”, scria aceasta.

Imediat, internauții s-au dezlănțuit, considerând că este un moft și o cheltuială inutilă în contextul crizei COVID-19. Actrița și activista Mia Farrow și-a exprimat indignarea pe rețelele de socializare, criticând intențiile Primei Doamne. „Trist. A fost minunat înainte. 30 de milioane de americani nu au suficientă mâncare. Și faceți asta – pe cheltuiala noastră”, a scris ea.

Un alt utilizator de social media a adăugat: „Familia mea este una dintre cele 30 de milioane care se luptă să aibă suficientă hrană, depindem de băncile de alimente atunci când este posibil. Mă doare să-l văd pe Trump risipind banii contribuabililor cu astfel de lucruri.”

Răspunsul Melaniei Trump

Au fost și voci care au apărat-o pe Melanie Trump, arătând că reamenajarea a fost plătită din fonduri private: „Am citit că totul a fost plătit de donatori privați”. Melania Trump a răspuns criticilor arătând că reamenajarea a urmărit ca zona să fie accesibilă persoanelor cu dizabilități. Ea a găzduit evenimentul de redeschidere a grădinii de trandafiri, după reamenajare, alături de soțul ei și oficialii administrației. „Grădinile sunt simbolul creșterii și speranței”, a spus aceasta.

Sursa foto: Instagram

Prinței Diana i se sugera să poarte perucă. Dezvăluiri din căsnicia cu Prințul Charles

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre