Simona Ionescu / Redactor Șef

Liana Stanciu-30 de ani de radio. Cum arăta vedeta la începutul carierei și unde a debutat

Liana Stanciu-30 de ani de radio. Cum arăta vedeta la începutul carierei și unde a debutat
La începutul fiecărui an, Liana Stanciu aniversează intrarea sa în lumea radioului. Și Liana a adunat nu mai puțin de 30 de ani de când face emisiuni radio. Este una din cele mai longevive vedete radio din România.

A făcut parte din echipa de început Radio Contact, unde i s-a auzit vocea timp de 12 ani. Practic a fost primul ei loc de muncă. La Contact, prima emisiune a Lianei a fost una de muzică italiană.

”Dar primii bani pe care i-am câștigat”, își amintește Liana, au fost la 17 ani, când am tradus un contract. De fapt onorariul a constat într-un ceas”, spune, cu amuzament, vedeta radio. De menționat că Liana a absolvit Facultatea de Limbi Străine, la Universitatea București, secția Engleză-Spaniolă.

Prima ei emisiune realizată la Contact, îndrăgitul post de radio, cu neuitatul și drăgălașul delfin, mascota postului, a fost una de muzică italiană. Liana s-a făcut remarcată rapid cu vocea sa inconfundabilă, de un farmec aparte. Puțină lume știe, însă, că Liana Stanciu suferă de disfonie, o afecțiune a corzilor vocale care are efect și un timbru vocal distinct.

După perioada petrecută la Radio Contact, până când acesta s-a transformat în Kiss FM, Liana a fost realizatoare și animatoare radio la Star FM, în paralel realizând și emisiuni de televizune la TVR, Antena 1 și B1 TV.

Pandemia, i-a dat Lianei, ca mai tuturor vedetelor, inclusiv din media, planurile profesionale peste cap. Restricțiile generale au dus și la restrângerea activităților din televiziune, Liana Stanciu rezumându-se la apariții episodice în cadrul unor emisiuni-interviu tematice la Magic TV.

Anul Nou l-a petrecut împreună cu Miță-Mihai Georgescu, soțul ei, solistul de la Bere Gratis, și cu fata lor, Teodora, în vârstă de 15 ani, împreună și cu alți câțiva prieteni apropiați.

În prezent, Liana Stanciu prezintă, la Magic FM, de luni până vineri, de la șase dimineața, timp de patru ore, emisiunea Magic Morning.

Fotografia alb-negru, care însoțește acest articol, a fost făcută chiar de semnatarul materialului, în 1993, în sediul Radio Contact, pe atunci, în clădirea ICECHIM, din Splaiul Independenței. În acea seară se mai aflau în redacție, Cristi Schnebli, și el unul din cei mai longevivi DJ radio de după revoluție, dar și Gabriela Firea, pe atunci reporter de știri la Radio Contact.

fotografia alb/negru: Cristian Botez, 1993

De ce nu fac membrii aceleași familii COVID, deși stau în aceeași casă. Ce spun specialiștii

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre