Lucruri care ne opresc să ne îmbogățim. În timp ce unii ar putea căuta răspunsuri sau secrete pentru a se îmbogăți în viață, alții pur și simplu se străduiesc să supraviețuiască.
Mulți se sufocă într-o mare de datorii, incapabili să se îndepărteze de situațiile dificile. Aruncați o privire la anumite lucruri care vă pot împiedica să vă îmbogățiți.
Deciziile tale sunt influențate de aspect
Lucruri care ne opresc să ne îmbogățim. Oamenii tind să evalueze diferit aceeași situație în funcție de mediu.
Acest lucru a fost dovedit de un experiment în care oamenii au fost rugați să evalueze produsele care erau amplasate în două zone. Unele se aflau într-un loc cu parchet și celelalte într-o cameră cu covor. Respondenții din zona cu covor au dat acelorași produse un feedback mai bun.
De exemplu, atunci când alegeți un loc de muncă, puteți accepta unul cu un birou frumos, în timp ce respingeți o altă oportunitate cu o creștere mai bună a carierei. Deci, pentru a lua decizii care vă vor conduce la succes financiar, încercați să vă asigurați că atributele vizuale nu vă afectează.
Tindeți să ignorați lucrurile negative
Adesea avem tendința de a ignora dificultățile și sarcinile neplăcute, sperând că se vor rezolva singure. Cu toate acestea, aceste lucruri ar putea împiedica succesul financiar. Feedback-ul negativ din partea șefului vostru, facturile neplătite, conflictele și multe altele vă împiedică să vă îmbogățiți.
A fi „Pollyanna” este un adjectiv dat oamenilor care tind să fie de acord cu comentarii pozitive despre ei înșiși, ignorând toate informațiile negative. A apărut din cartea „Pollyanna”, un roman despre o fată care putea găsi lucruri pozitive în toate.
Pentru a evita această greșeală, încercați să luați în considerare toate informațiile și să le evaluați critic. Acceptarea problemelor și criticarea lor nu este ceva ușor, dar ignorarea acestor lucruri poate bloca posibilitatea de a te îmbunătăți.
Subestimezi influența lenei
Cercetătorii au efectuat un experiment în care oamenilor li s-a spus să-și imagineze că sunt medici. I-au pus pe aceștia să aleagă un tip de terapie pentru un pacient. Au avut de ales între a încerca tratamentul, care a dus la deces în 15% din cazuri sau să nu încerce niciun tratament, care a fost letal în 20% din cazuri.
Un procent de 13% dintre oameni a ales să nu încerce niciun tratament. Motivul a fost că s-ar simți mai puțin responsabili dacă pacientul ar muri. Această capcană cognitivă ne face să credem că a nu face nimic este mai sigur decât a încerca și a risca.
Se pare că a fi pasiv și a te uita la televizor nu costă foarte mult, dar gândește-te la tot timpul pe care îl pierzi. Puteți lucra ore suplimentare pentru a câștiga bani, pentru a învăța noi abilități sau pentru a te gândi la propria afacere. Pur și simplu trebuie să vă asumați un risc pentru a face niște venituri suplimentare pentru viitor.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook