Simona Ionescu / Redactor Șef

Lucruri neștiute despre regretata Mioara Roman. De ce nu dormea niciodată fără somnifere

Lucruri neștiute despre regretata Mioara Roman. De ce nu dormea niciodată fără somnifere
A trecut puțină vreme de când Mioara Roman s-a stins, iar suferința Oanei Roman e cruntă. Vedeta a povestit recent lucruri   neștiute despre mama sa.

A fost iubită de toată România, dar sunt puțini cei care i-au știut viața cu adevărat. Oana a povestit lucruri neștiute despre Mioara Roman, printre care și motivul real pentru care mama sa nu dormea fără somnifere.

„Am fost doar noi două. Le-am trecut singure, neștiind ce o să urmeze”

I-a fost alături la bine, dar mai ales la greu, și rare sunt persoane atât de puternice și de echilibrate cum a fost Mioara Roman, cu acea „forță extraordinară de a lua o decizie în momentele dificile”. Unul dintre acestea au fost zilele Revoluției, în care „pentru că tata era plecat și sora mea nu mai locuia cu noi (…) am fost doar noi două. Le-am trecut singure, neștiind ce o să urmeze. A fost foarte greu”, a declarat Oana Roman la Antena3CNN.

„A insistat să se înființeze, la nivelul Guvernului, un departament special, care să aibă grijă de copiii instituționalizați”

De asemenea, nu mulți sunt cei care știu că Mioara Roman a luptat pentru copiii instituționalizați. „Mama a avut o contribuție foarte importantă în ceea ce privește organizarea și salvarea sistemului de asistență socială pentru copiii din România. Încă din anul 1990 a insistat să se înființeze, la nivelul Guvernului, un departament special, care să aibă grijă de copiii instituționalizați din România”, a spus Oana la Antena 3 CNN.

Mioara Roman, o femeie puternică și echilibrată

„Nu a mai putut să doarmă niciodată după ce a văzut în acele cămine”

Oana susține că Mioara Roman a vizitat zeci de cămine de copii din România și a fost atât de impresionată, că nu mai dormea nopțile. „Mama a vizitat zeci de cămine de copii din țară. Ce a văzut acolo a făcut-o să nu mai doarmă niciodată fără somnifere. (…) pentru că erau precum niște lagăre. În acel moment, s-a străduit ca aceste instituții să fie ajutate”, a mărturisit Oana.

I-a ajutat pe copiii bolnavi, dar și pe cei superdotați

Și tot Mioara Roman a fost cea care i-a ajutat pe copiii „care aveau nevoie de operații care nu se puteau face în România”. Dar și pe cei „supradotați, care aveau nevoie de burse pentru a participa la olimpiade”.

„În timpul slujbei, părintele Bogdan și-a amintit cum Mioara Roman a venit cu peste 50 de copii orfani, pe care i-a botezat”, a mai spus vedeta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre