Până să ajungă să scrie scenarii, Marc Titieni joacă în filme. Ultimul în care a interpretat un rol este „Otto Barbarul”, filmul românesc care la această ediție a premiilor Gopo a avut 13 nominalizări la 12 categorii. În regia Ruxandrei Ghițescu, pelicula îi aduce împreună pe Adrian și Marc Titieni.
Prin Otto Barbarul, Marc interpretează un adolescent punk, în vârstă de 17 ani, crae se confruntă cu pierderea iubitei sale. El devine captiv într-un cerc vicios creat de părinți, bunic, mama iubitei sale și ancheta derulată de serviciile sociale. Pentru a supraviețui, Otto trebuie să-și înfrunte sentimentele și vinovăția. Cu acest rol, Marc a fost unul dintre nominalizații Gopo pentru tânăra speranță.
„Otto Barbarul” arată dilemele și problemele adolescenților, pornind de la o situație neobișnuită: sinuciderea unei adolescente, iubita personajului principal. Acesta, interpretat de Marc Titieni, devine depresiv și este cuprins de o serie de sentimente contradictorii. Marc spune că s-a regăsit în câteva scene, mai ales în cele în care fuma sau se certa cu părinții.
Marc Titieni se descrie ca un adolescent leneș, de obicei dezinteresat, tot timpul fără chef de școală, dar mereu cu chef de viață. Cu o deplină sinceritate, mărturisește că așa l-ar caracteriza și tatăl său, „adăugând că sunt mai deștept că el”.
Marc a crescut în culisele teatrului, alături de părinții săi, Adrina și Marc Titieni, care au divorțat în urmă cu doi ani. A fost mai tot timpul cu ei și pe platourile de filmare și în sălile de spectacole. Prima piesă pe care a văzut-o se numea „Ceasul Rău” și se juca la Brașov. Pe lângă faptul că i-a plăcut foarte mult și a revăzut-o de zeci de ori, i-a picat și la examenul de bacalaureat la subiectul al doilea.
Marc Titieni a mai jucat, printre altele, în „Alice T” (regia Radu Muntean), „Domestic” (regia Adrian Sitaru), „Q.E.D” (regia Andrei Gruzsniczki). El este student în ultimul an de licență la Scenaristică la UNATC.
A ales Scenaristica pentru că își dorește mai tare să scrie decât să joace. „Și pentru că am o satisfacție mult mai mare când scriu ceva care mi se pare bun decât un rol pe care mi se pare că l-am făcut bine.”, spune Marc Titieni într-un interviu pentru urban.ro.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook