Simona Ionescu / Redactor Șef

Mai întâi a făcut 5 copii, apoi s-a însurat. La mulți ani, Hugh Grant!

Mai întâi a făcut 5 copii, apoi s-a însurat. La mulți ani, Hugh Grant!
S-a născut în Anglia dar a devenit unul din cei mai buni actori de la Hollywood. Și fost din start unul din cei mai râvniți bărbați care, la cum arată acum, la 60 de ani, e în continuare dorit. Vești proaste, doamnelor, e încă însurat ( de numai  doi ani)!

Actorul Hugh Grant s-a născut pe 9 septembrie 1960. Ieri, a împlinit 60 de ani.

Foarte ambițios, după colegiu a câștigat o bursă la Oxford, ceea ce i-a dat șansa să studieze Istoria Artei si Dramaturgia. În 1982, Hugh și-a făcut debutul pe marele ecran. Imediat după terminarea facultăţii, îşi înfiinţează propria trupă de comedie, „The Jockeys of Norfolk”.

A lucrat, o perioadă, în diverse teatre şi apare în roluri mărunte în seriale de televiziune, remarcându-se, în 1987, în filmul „Maurice”, în regia lui James Ivory, care i-a adus premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Veneţia, menţionează biography.com.

Rolurile din peliculele „Rowing with the Wind” (1988), „The Dawning” (1988), „Crossing the Line” (1990), „Impromptu” (1991), „Our Sons” (1991), „Bitter Moon” (1992), „The Remains of the Day” (1993) nu au reuşit să-i crească prea mult popularitatea.

Dar în 1994, odată cu lansarea filmului „Four Weddings and a Funeral”, Hugh Grant devine cu adevărat un star internaţional. Rolul i-a adus în 1995 un Glob de Aur la categoria Cel mai bun actor şi tot în acelaşi an premiul BAFTA.

Au urmat, în același an, filmări pentru „An Awfully Big Adventure” şi „The Englishman Who Went up a Hill and Came Down a Mountain”.

„Incidentul” Divine Brown i-a făcut vânt și mai mare carierei

Tot în 1995, celebritatea actorului creşte, dar dintr-un motiv cu totul diferit: chiar înainte de debutul său într-un film american, respectiv în „Nine Months”, alături de Julianne Moore, Hugh Grant este surprins de către poliţia locală în propria maşină, împreună cu o prostituată din Los Angeles, Divine Brown și este acuzat de comportament indecent în public şi arestat.

După acest „incident”,  Hugh Grant a prezentat scuze public partenerei sale de atunci, actriţa Elisabeth Hurley, în direct, la emisiunea The Tonight Show, găzduită de Jay Leno. Cei doi s-au despărţit în 2000, după 13 ani de relaţie, dar au rămas buni prieteni. Filmul „Nine Months”, lansat chiar în momentul arestării actorului, s-a dovedit un adevărat succes de box-office.

Cele mai importante roluri

Au urmat alte roluri importante: „Sense and Sensibility” (1995), film în care joacă alături de Emma Thompson, precum şi „Extreme Measures” (1996) dovedesc încă o dată talentul lui Grant.

 

View this post on Instagram

 

Baci da “Notting Hill”. Julia Roberts e Hugh Grant in una Londra vivace e trendy. (1999) A proposito, domani 9 settembre, Mr. Grant spegnerà 60 candeline 🎂 Quante di voi hanno sognato un bacio dal giornalista di “Cavalli e segugi”? Tornando al film, la trama narra della storia d’amore, bellissima ma anche impossibile, tra una star di Hollywood e un librario. Una delle curiosità più „strane” è quella che riguarda Hugh e le scene in cui doveva baciare Julia. A quanto pare, l’attore non amava farlo. Perché? “Aveva una bocca troppo grande”. 💋💋💋 . . . #apropositodibaci #nottinghill #hughgrant #juliaroberts #bacidapolignano #iocheamosolote #bacidalondra #london #love

A post shared by Baci da Polignano (@bacidapolignano) on


În 1999 joacă în „Notting Hill”, în care o are ca parteneră pe Julia Roberts; în „Mickey Blue Eyes” şi, apoi, în „Bridget Jones’s Diary” (2001), „Two Weeks Notice” (2002) şi „About a Boy” (2002). În 2003, a colaborat cu scenaristul Richard Curtis pentru comedia romantică „Love Actually”. „Bridget Jones: The Edge of Reason” a fost lansat în 2004, iar în 2007 joacă în „Music and Lyrics”.

Au urmat rolurile din „Did You Hear About the Morgans?” (2009), „I’m Still Here” (2010), „Cloud Atlas” (2012), „The Rewrite” (2014), „The Man from U.N.C.L.E.” (2015), „Florence Foster Jenkins” (2016), „Paddington 2” (2017), mini seria tv – „A Very English Scandal” (2018), „The Gentlemen” (2019).

Tată de cinci copii dar proaspăt însurățel

În noiembrie anul trecut, BBC a lansat un film documentar care prezintă viața actorului, incluzând și un interviu cu Hugh Grant. Prieteni şi colegi ai actorului, printre care Andie MacDowell, Richard Curtis, Sandra Bullock şi Colin Firth, îşi prezintă amintirile de pe platourile de filmare unde au colaborat cu Hugh Grant.

Pe numele său complet Hugh John Mungo Grant, actorul care a devenit tată pentru a cincea oară în primăvara lui 2018, s-a și căsătorit, în aceeași perioadă, pentru prima dată în viața lui, cu iubita sa, producătoarea TV Anna Eberstein. Cu aceasta actorul are trei copii deja, ultimul fiind o fetiță. Hugh Grant mai are doi copii, Tabitha Jing Xi și Felix, cu o fostă iubită, actrița Tinglan Hong.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre