Simona Ionescu / Redactor Șef

Maia Morgenstern, despre cât de greu i-a fost să joace rolul Fecioarei Maria din „Patimile lui Hristos”. Și cel mai mare regret al vieții

Maia Morgenstern, despre cât de greu i-a fost să joace rolul Fecioarei Maria din „Patimile lui Hristos”. Și cel mai mare regret al vieții
Una dintre cele mai mari actrițe ale României, Maia Morgenstern, a vorbit cât de greu i-a fost să joace în „Patimile lui Hristos” rolul Fecioarei Maria. Pe 1 mai, Maia Morgenstern a împlinit 62 de ani, seara a fost sărbătorită pe scenă cu ocazia aniversării, cu tort și flori, cu urale și aplauze.

În ajunul Învierii Domnului, pe 4 mai, inegalabila actriță Maia Morgenstern, va povestit despre un moment foarte greu al vieții sale. Cel în care a jucat rolul Fecioarei Maria în „Patimile lui Hristos”, lansat în urmă cu mai bine de 20 de ani.

Când actrița Maia Morgenstern se afla pe platourile de filmare cu regizorul Mel Gibson și o interpreta pe Fecioara Maria, în trupul ei creștea fetița ei Isadora. Parcă Dumnezeu îi trimisese un semn că face bine ce face.

„Mare scandal a fost”

Maia Morgenstern în Patimile lui Hristos

Toți cei care au văzut-o pe Maia Morgenstern în rolul Fecioarei Maria din filmul „Patimile lui Hristos” au rămas fără cuvinte. Doar că sunt puțini cei care știu că a acest rol extraordinar s-a lăsat cu mare scandal.

„A fost însoțit de o mare controversă. Mare scandal a fost. Am fost îngrozitor de lovită odată cu apariția filmului.

(…) Ceea ce încercăm să redam, să exprimăm în/prin film și prin personajul ce ești chemat să-l interpretezi, suferința, durerea universală a unei mame ce își pierde copilul. Indiferent de culoarea pielii, culoarea ochilor săi, convingerile, credințele, felul în care a fost crescută, educată, mediul social sau mai știu eu”, a povestit actrița la „Play IT”.

Momentul Mel Gibson

Maia Morgenstern a povestit în trecut momentul în care s-a produs contactarea ei de către celebrul regizor al filmului „Patimile lui Hristos”. Mel Gibson a decis să-i trimită scenariul filmului după ce a văzut pelicula „A şaptea cameră” şi a întrebat-o dacă îi place.

„Am citit scenariul şi m-a întrebat apoi dacă mi-a plăcut scenariul. Păi dacă mi-ar fi dat să joc şi pisica numărul 3 m-aş fi dus acolo să particip la realizarea filmului. Faptul că mi s-a adresat în felul ăsta, că a fost interesat care este părerea mea, opinia mea, a fost un gest de mare respect, de mare consideraţie. A tratat fiecare colaborator participant la realizarea filmului, a acestui proiect, cu cel mai mare respect, fie că vorbeam despre tehnicieni, fie că vorbeam despre actori din linia întâi, din linia a doua de unde ar fi fost şi-a tratat colaboratorii cu cel mai mare respect. Am simţit că mă angajez cu tot sufletul, mintea cu toată energia, cu tot ce pot”, a povestit actriţa.

 

Care e marele regret al Maiei Morgenstern

Maia, în rolul Fecioarei Maria

După o viață în slujba artei, Maia Morgenstern spune că a rămas cu un mare regret. Acela că nu a stat mai mult alături de mama și tatăl său. Și recunoaște că îi este frică de bătrânețe. „Cu cât mă ascund sau fug de un lucru de care mi-e frică. De ce mi-e frică?! Dintr-o mie de motive absolut rezonabile și de înțeles”, s-a destăinuit vedeta.

Maia Morgenstern, sarbatorita la 62 de ani pe scena TNB
Maia Morgenstern, sarbatorita la 62 de ani pe scena Teatrului Național București

Pe de altă parte, Maia nu face parte din categoria celor care au mari dorințe. Artista susține că „am recunoștință și mulțumesc, nu atât de des pe cât s-ar cuveni, soartei, lui Dumnezeu, oamenilor, pentru ceea ce mi s-a dat și pentru tot ceea ce mi s-a luat”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre