Simona Ionescu / Redactor Șef

Marina Voica, despre cum „o ascultă” icoana de carton primită în dar de la Corina Chiriac

Marina Voica, despre cum „o ascultă” icoana de carton primită în dar de la Corina Chiriac
Doamna muzicii ușoare românești, Marina Voica îl poartă pe Dumnezeu în suflet de când se știe pe lume. Povestea icoanei primită în Dar de la Corina Chiriac.

Chiar dacă limba ei maternă este rusa, Marina Voica se roagă la Dumnezeu în română, în fața unei icoane micuțe, din hârtie deosebite, primită în dar de la Corina Chiriac. Și minunile se împlinesc.

Recent, Marina Voica a făcut deliciul internauților într-un podcast transmis în mediul online. Sinceră și transparentă, una dintre cele mai iubite artiste ale românilor a povestit cât de legată este de Dumnezeu. Și cât de judecată a fost atunci când l-a botezat pe copilul vărului său.

„Eu m-am botezat în România, la 50 de ani”

De ce se roagă cântăreața doar în limba română? Pentru că în această țară l-a descoperit pe Dumnezeu cu adevărat. „Eu m-am botezat în România, la 50 de ani. De ce atunci? Când ești tânăr nu ești nimic. Religia a fost blamată, interzisă în Rusia, dar în România nu”, spune artista.

Nu a învățat-o nimeni să-l iubească pe Dumnezeu, nici să-și facă sfânta cruce, dar știe că tatăl său nu s-a îndoit niciodată de existența Lui. „Nu m-a învățat nimeni să-mi fac sfânta cruce și mă tot întreb de unde știu eu asta? Mama era ateu 100%, tata nu, dar nu vorbea despre asta. Nu vroia să mă învețe să fiu contra. Vroia să fiu educată, el având un post foarte mare. Noi aveam o singură biserică la aproape 700.000 de oameni”, a spus celebra artistă în podcastul lui Adrian Artene.

„Preotul îl boteza și spunea că cel mic plânge pentru că nu are cruce pe el”

Și cine mergea la biserică? Nimeni. Vărul meu după ce s-a căsătorit a făcut un copil și a vrut să-l botez eu. Am fost judecată de mătușa mea, care mă tot întreba cum să merg eu la biserică. Ea, care a crescut în timpul țarului! Totul este manipulare. Și se manipulează nu doar proști, ci și oameni deștepți. Dar m-am dus, copilul avea deja 9 luni, abia puteam să-l țin. El urla și trebuia să merg în jurul crucii și el țipa. Preotul îl boteza și spunea că cel mic plânge pentru că nu are cruce pe el. În timp, însă el, vărul, a divorțat, copilul a murit”, și-a amintit Marina Voica.

„O strâng la piept cu toată inima și spun: Te rog”

Marina Voica îl poartă pe Dumnezeu în inimă, iar El o ajută întotdeauna când îi cere ceva. De-acolo, dintr-o iconiță veche, „aproape zdrențe”, pe care artista a primit-o în dar de la o altă personalitate a României, Corina Chiriac.

„Eu am în casă numai icoane. Am icoană cu Sfânta Marina, care e sărbătorită pe 17 iulie. Am de la Corina Chiriac o icoană de carton. Ea e foarte credincioasă, e fiică de armeni și aceștia au mare credință în suflet. Știi cum s-a făcut icoana? Aproape zdrențe. Eu o țin pe lângă pat.

Știi cum mă ajută? Eu mă duc și bat la ușă, spune Hristos, tu dacă auzi, deschide-mi și eu intru și mănânc cu tine. O strâng la piept și cu toată inima spun: Te rog. Și aproape totdeauna se împlinește ce vreau. Dar nu o folosesc prea des”, a explicat Marina Voica.

„Eu nu pot să fiu fericită, nu e firea mea”

După o viață plină de succes, cântăreața mai are multe să-i ceară lui Dumnezeu. „Poate imposibilul îl cer, știu că cer asta, dar o fac. Ce mă costă? Ce înseamnă succesul? Te bucură la un moment dat, dar vrei altceva. Vrei liniștea sufletească. Așa de banal sună, dar cred că nimeni nu o are. (…) Eu nu pot să fiu fericită, nu e firea mea. La asta mă rog des la această iconiță: să-mi fie bine. (…) De când s-a născut, omul caută fericirea”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre