Mircea Badea și Carmen Brumă, împreună cu fiul lor, locuiesc într-un apartament de lux. Nu de puține ori, Carmen a dezvăluit imagini din interiorul locuinței, iar acestea ar putea fi atractive pentru hoți. Hoții încă nu au însă nicio șansă în fața lui Mircea Badea, care își apără casa pe modelul „Singur acasă”, punând la punct un sistem cu adevărat genial.
Mircea Badea știe că zilnic, în România, zeci de case cad pradă hoților, iar acestea sunt doar cele în care proprietarii constată și reclamă acest lucru. La finalul anului, poliția numără zeci de mii de locuințe în care au intrat și prădat hoții. Mircea Badea nu vrea să ajungă într-o astfel de situație.
Mircea Badea își apără casa de hoți după modelul „Singur acasă”
Mircea Badea a descoperit un truc eficient împotriva hoților. Jurnalistul a dezvăluit ce face el atunci când pleacă mai mult timp de acasă, de exemplu în vacanță, pentru a afla imediat, la întoarcere, dacă a avut „musafiri nepoftiți”. El pune coji de ouă sub preș atunci când pleacă mai mult timp de acasă și astfel își dă seama dacă cineva a intrat în locuință sau dacă cineva a avut această intenție.
„Atenție! Trucul meu. Când pleci de acasă, pui sub preșul de la intrare sau poți să pui un preș «la interior», cum ar spune Cîțu. Deci, cum deschizi ușa, să fie un preș. Zic că mai bine la interior decât la exterior. Sub preș, cu mare grijă, când pleci de acasă, pui niște coji de ouă, ai lăsat ușor, ai închis frumos ușa. Când ai venit acasă și ai dat la o parte, dacă alea sunt praf, e clar că a intrat cineva în casă. Tare, sau ce? Folia cu bule se aude. Ce o să facă ăla, o să pună cojile de ouă la loc? Tare, sau ce? E mind blowing”, a spus Mircea Badea în emisiunea sa.
Poliția, sfaturi utile pentru a vă proteja de hoți
Conform polițiștilor, cel mai adesea, hoții pătrund prin efracție în locuințe, folosind ferestrele sau ușile. Ca atare, consolidarea acestora este foarte importantă. Ferestrele, dacă sunt la parter, pot fi asigurate inclusiv cu gratii. Dar există și festre aproape imposibil de spart, din fabricație.
În plus, e indicat să alegeți o ușă groasă și grea, cu încuietori multiple. De asemenea, instalarea unui sistem de camere de supraveghere, exterior/interior, ajută.
Poliția sfătuiește oamenii ca atunci când pleacă mai mult timp de acasă să apeleze la un vecin de încredere sau la o rudă care să țină casa sub observație și să anunțe poliția dacă văd persoane suspecte care stau în zona locuinței. Un sfat de care lumea ar trebui să țină cont este acela de a nu face public faptul că lipsiți de acasă. Închideți și asigurați toate ușile și geamurile locuinței, inclusiv ușa de la balcon și geamul de aerisire de la baie.
Pe de altă parte, e important să păstrați aparențele unei zile normale și să nu trageți toate jaluzelele și draperiile. Pentru a deruta hoții, puteți lăsa o lumină aprinsă. O altă variantă este să montați, în fața ușii de la intrare, un bec cu senzor. Mai puteți seta televizorul sau radioul să pornească la anumite ore și să se oprească de la sine după un timp. Ideal este să nu lăsați în casă mulți bani sau bijuterii de valoare.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook