Simona Ionescu / Redactor Șef

Moartea actriței Anne Heche salvează mai multe vieți și scoate la iveală o adevărată dramă. Mesajele sfâșietoare al foștilor soți

Moartea actriței Anne Heche salvează mai multe vieți și scoate la iveală o adevărată dramă. Mesajele sfâșietoare al foștilor soți
Foștii soți ai actriței Anne Heche au postat omagii sfâșietoare despre vedetă, după ce s-a anunțat că aceasta se află în moarte cerebrală în urma unui accident de mașină teribil.

Conform legilor din California, declararea morții cerebrale înseamnă că persoana respectivă este considerată decedată, chiar dacă, așa cum este și în cazul lui Heche persoana e ținută sub aparate.

Duminică după-amiază, Heche, în vârstă de 53 de ani, a fost deconectată de la aparate, după ce oficialii din domeniul sănătății au găsit primitori de organe potriviți, la mai bine de o săptămână de la accidentul în care aceasta a suferit un traumatism cerebral grav de tip anoxic și leziuni pulmonare în urma inhalării de fum, după ce mașina în care se afla în momentul impactului a luat foc, scrie Daily Mail.

În weekend, chirurgii au prelevat mai multe organe ale actriței, au declarat duminică surse anonime pentru TMZ, deși nu au dezvăluit care sau câte. Aceste organe au fost transplantate unor pacienți care depindeau de un transplant pentru a putea supraviețui.

Primul soț al actriței, mesaj tulburător

În urma decesului actriței Anne Heche fiii ei Homer și Atlas, au rămas orfani de mamă. Tatăl lui Homer, Coleman „Coley” Laffoon, a postat un omagiu emoționant adus actriței sâmbătă, la o zi după ce s-a anunțat că Heche se află în moarte cerebrală.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Coley Laffoon (@coleylaffoon)

În videoclipul de pe Instagram-ul său, Laffoon a spus: „În urma decesului lui Anne, am vrut doar să spun câteva lucruri: Unu, o iubesc și mi-e dor de ea, și așa va fi mereu. Doi, Homer este în regulă. Este îndurerat, desigur, și este greu, este foarte greu, așa cum probabil oricine își poate imagina. Dar este înconjurat de familie și va fi bine. Așa că, pentru toți acei oameni care ne-au scris, vă mulțumim pentru că ne-ați arătat inima voastră, că ne-ați oferit rugăciuni și tot. Este atât de frumos. Mulțumesc.

„Te iubesc”

Este greu pentru mine, este greu pentru familia mea, este foarte greu pentru Homer, dar ne avem unul pe celălalt și avem mult sprijin și vom fi bine. Anne nu mai are dureri și se bucură de experiența ei, indiferent ce urmează în călătoria ei. A venit înfierbântată și a avut multe de spus și a fost curajoasă și neînfricată, a iubit foarte mult și nu i-a fost niciodată teamă să ne spună ce crede și în ce crede. Totul a fost despre dragoste, așa că la revedere, Anne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Coley Laffoon (@coleylaffoon)

Te iubesc, îți mulțumesc pentru momentele frumoase, au fost atât de multe. Și între timp, îl am pe fiul nostru și va fi bine”. Ulterior, Laffoon a postat o fotografie în care apare Heche cu fiul cuplului la scurt timp după nașterea acestuia, în 2002. El a scris în legendă: „Este important să ne amintim de dragostea adevărată în cele mai bune momente. Îți mulțumesc Anne. Pace în călătoria ta”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by James Tupper (@mrjamestupper)

Tatăl celuilalt fiu al lui Anne Heche, James Tupper, a postat sâmbătă pe Instagram o fotografie a fostei sale partenere cu legendă: „Te iubesc pentru totdeauna”.

Filmul accidentului: actrița a murit, o femeie a rămas fără casă

Autoritățile spun că Heche s-a izbit mai întâi de un garaj. Apoi a plecat în viteză de la locul accidentului și a intrat cu 90 de km/h în casa cu două etaje a lui Lynne Mishele. Casa a fost avariată complet, devenind nelocuibilă, ceea ce a dus la deschiderea de către poliție a unei anchete penale. O înregistrare video terifiantă a arătat-o pe actriță conducând cu viteză mare, direct pe un drum aglomerat, cu câteva momente înainte de accident.

A fost nevoie de mai bine de o oră pentru ca 59 de pompieri să stingă casa în flăcări – și de o jumătate de oră pentru a o extrage pe Heche din mașina în flăcări, care a explodat în urma accidentului.

Actrița a suferit leziuni cerebrale anoxice grave și leziuni pulmonare din cauza inhalării fumului în accident și în incendiul care a urmat. O sticlă mică de vodcă a fost fotografiată în mașina lui Heche, dar testele preliminare de sânge efectuate după ce a fost spitalizată nu au găsit alcool în organismul ei. Testele au descoperit însă că avea cocaină și fentanil în organism în momentul în care i-a fost prelevat sângele la spital.

Anne Heche avea probleme mai vechi cu drogurile și alcoolul

Actrița a apelat la droguri și alcool pentru a face față efectelor psihologice ale copilăriei sale traumatizante, în timpul căreia a fost abuzată sexual de tatăl său homosexual în secret, și care a murit de SIDA. Este cunoscut faptul că actrița a încercat timp de zeci de ani să scape de efectele unei copilării traumatizante. Toate acestea i-au inspirat însă cariera.

Conform Daily Mail, Anne Heche și-a petrecut o viață întreagă „căutând”, după cum a spus ea odată. Căutând pacea, fericirea și dragostea, în timp ce alerga după vise deșarte, dependențe și relații toxice, într-o încercare disperată de a umple golul care o chinuia de la o copilărie itinerantă și de la o familie profund disfuncțională și profund religioasă.

Ea a fost abuzată sexual de tatăl ei baptist devotat, care i-a transmis herpes când era copil, înainte de a deveni unul dintre primii oameni din Statele Unite care a murit de SIDA. „Cred că tot ceea ce am făcut în toată nebunia mea a fost pentru a încerca să-i fac pe părinții mei să mă iubească. Tatăl meu iubea vedetele de cinema. Am decis că trebuie să devin faimoasă pentru a obține dragostea lui. Mama mea îl iubea pe Iisus. Ăsta era lucrul ei. Așa că am vrut să devin Iisus Hristos”, a povestit actrița la un moment dat.

Drama de viață: violată, în copilărie, de tatăl ei homosexual nedeclarat

Familia Heche s-a alăturat unei secte creștine fundamentaliste în anii ’60 și s-a mutat într-un complex religios rural unde a fost complet izolată de lumea modernă. Tatăl ei, Donald, a dus o viață ciudată și duplicitară. Ziua, era un dirijor de cor baptist cu frică de Dumnezeu. Noaptea, îi lăsa pe mama lui Heche și pe cei patru copii acasă pentru a se plimba prin barurile gay din orașul lor natal, Aurora, Ohio. El și-a abuzat fiica și a infectat-o cu boli venerice.

„M-a violat… m-a mângâiat, m-a pus în patru labe și a făcut sex cu mine”, a dezvăluit Heche în cartea sa de memorii din 2001. Intitulată Call Me Crazy, cartea este sinceră și fără menajamente. La toată această poveste, mama ei nu a avut nicio reacție. „Mama mea a fost o femeie creștină bună. Ea nu și-a confruntat soțul. Ea nu a pus întrebări. Ea nu a țipat. Nu a țipat”, a explicat Heche.

Actrița a declarat pentru The Advocate într-un interviu din noiembrie 2001: „Tatăl meu era schizofrenic. A trăit două vieți complete, una ca bărbat heterosexual care a condus corul și a avut o familie și una care a plecat. Nu am știut ce a făcut decât ani mai târziu”. Când Heche avea 13 ani, acesta a murit de SIDA în 1983, lăsând familia în sărăcie și fără adăpost. Trei luni mai târziu, fratele lui Heche, Nathan, în vârstă de 18 ani, s-a izbit cu mașina într-un copac și a murit.

Cum a început cariera de actriță a lui Anne Heche

Când Heche avea 12 ani, familia s-a reinstalat în New Jersey și acolo și-a început cariera de actriță, cu primul ei rol profesionist într-o producție de teatru de dineu, „The Music Man”, rol pentru care primea 100 de dolari pe săptămână. „Era mai mult decât câștiga oricine altcineva din familia mea. Cu toții ne-am strâns banii într-un plic într-un sertar și am economisit suficient cât să ne mutăm după un an”, și-a amintit ea pentru The Telegraph.

Prima șansă reală de evadare a lui Heche a avut loc în 1987, la 17 ani. Atunci a fost selectată pentru o telenovelă, după ce a jucat într-o piesă de teatru în liceu. I s-a oferit să joace rolul unor gemene în serialul „Another World”. A plecat fără să aibă acordul mamei. Pentru munca sa în „Another World”, Heche a primit un premiu Daytime Emmy pentru cea mai bună actriță tânără într-un serial dramatic în 1991.

În ciuda copilăriei sale turbulente, Anne  și-a găsit faima în industria cinematografică, unde a fost cunoscută pentru rolurile sale pudice și complexe de pe ecran de-a lungul anilor 1990.

Anne Heche, relație gay cu Ellen DeGeneres, urmată de două căsătorii cu bărbați

Heche a cunoscut-o pe Ellen DeGeneres la petrecerea Vanity Fair de decernare a premiilor Oscar în 1997. „Am văzut cea mai încântătoare femeie pe care o văzusem vreodată în viața mea stând în picioare în cealaltă parte a camerei”, a scris Heche în memoriile sale. „Numele ei era Ellen DeGeneres. Radia. Cred că, în anumite momente din viața oamenilor, radiezi o energie și o strălucire fabuloase. Și asta era ea. Nu mai văzusem niciodată pe cineva atât de aprins”.

Anne Heche nu mai fusese niciodată cu o femeie înainte, iar după prima lor noapte împreună a spus că a fost „cel mai bun sex pe care l-am avut vreodată”.

După o despărțire foarte publică de DeGeneres în 2000, Heche a suferit o cădere psihică. Pe 19 august 2000, la o zi după ce a pus capăt relației de trei ani cu DeGeneres, Heche amețită, drogată cu Ecstasy și îmbrăcată sumar, a bătut la ușa casei unui străin din Fresno, California. Ea s-a declarat Dumnezeu. Și s-a oferit să ducă copiii care au răspuns la ușă înapoi în rai cu nava ei spațială.

Peste un an, actrița și-a dat seama că e heterosexuală și s-a căsătorit cu Coleman „Coley” Laffoon. Acesta era un cameraman pe care l-a întâlnit în timpul turneului fostei sale iubite. Au avut un fiu pe nume Homer, născut în 2002, înainte ca cei doi să divorțeze în 2009. Heche l-a părăsit pe Laffoon pentru colegul ei de platou din „Men in Trees”, James Tupper. Și cu acesta a avut un fiu, pe nume Atlas în 2009. Cuplul s-a separat în 2018.

Sursa foto: Instagram, Reddit, Daily Mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre