Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu doar Marilyn Monroe i-a fost amantă. Declarații surprinzătoare ale unei alte iubite a lui John Fitzgerald Kennedy

Nu doar Marilyn Monroe i-a fost amantă. Declarații surprinzătoare ale unei alte iubite a lui John Fitzgerald Kennedy
Au trecut peste 60 de ani de atunci, dar nu este niciodată prea târziu să discutăm despre asta.

Nu doar Marilyn Monroe i-a fost amantă. Declarații surprinzătoare ale unei alte iubite a lui  John Fitzgerald Kennedy. Femeia are acum 83 de ani. Ea a decis să povestească totul pe site-ul Air Mail News. Diana de Vegh, fost psihoterapeut în vârstă de acum 83 de ani, și-a făcut publică relația secretă cu John Fitzgerald Kennedy.

JFK, fostul președinte american asasinat la Dallas în 1963, era un Casanova, era bine cunoscut în cercurile politice și în saloanele sociale. Serviciile de securitate aveau sarcina de a păstra secretele intrările noilor iubite. Dar și venirea pe lume a bebelușilor săi. Pentru a nu „transipra” în presă.  Și, mai presus de toate, îl păzeau de bănuitoarea sa soție, Jackie.

Nu doar Marilyn Monroe i-a fost amantă

În haremul său au fost frumoase femei celebre, inclusiv cea mai faimoasă, Marilyn Monroe.„Îl vrei? Ia-l. Vino la Casa Albă, eu plec. Îmi iei și tu toate problemele”, i-ar fi spus prima doamnă actriței. Apoi au existat toate femeile tinere pe care le-a întâlnit în timpul campaniei electorale (n.r. „aventura” președintelui cu ofițerul de presă al lui Jackie, de exemplu).

La fel s-a întâmplat cu Diana. „Este o poveste la fel de veche ca lumea: cea a unei femei tinere și a unui bărbat mai mare și mai puternic”, își amintește femeia, vorbind despre sfârșitul foarte „previzibil” al poveștii, adică „cu o durere imensă pentru ea și fără consecințe pentru el”, scrie Elle Italia.

Fosta amantă a lui JFK povestește cum a început relația

Suntem în 1958, Diana are 20 de ani și JFK 41. Ea este studentă la Universitatea Radcliffe, el este senator cu ambiții foarte clare (n.r. – la 3 noiembrie 1960 câștigă alegerile devenind cel de-al 35-lea președinte al SUA ). Se întâlnesc la o cină politică organizată de Partidul Democrat din Boston, Massachusetts. El o observă imediat, se prezintă și o invită la următoarea sa întâlnire publică.

Astfel începe curtarea strânsă, el îi spune să „fie unică” și ea crede în ea, în ciuda semnalelor de alarmă, în primul rând a căsătoriei sale și apoi a zvonurilor despre faptul că ar fi fost un amant în serie. Prima abordare fizică a fost în apartamentul președintelui din Boston. „Primul meu instinct a fost să scap”, spune de Vegh, concentrându-se pe o reflecție asupra semnificației cuvintelor „consimțământ, alegere, abuz”.

„Este întotdeauna abuz atunci când un bărbat mai în vârstă seduce o femeie mai tânără? (…) Ar fi putut, ar fi trebuit să observe că avea de două ori vârsta mea și că a existat o diferență de putere?” În retrospectivă, revenind la relația lor de 4 ani, spune: „Mișcarea #MeToo a oferit un context specific pentru reevaluarea necesară a relațiilor toxice precum cea pe care am împărtășit-o cu Kennedy”.

„Această poveste nu are nimic romantic”

Pentru el, ea se mută la Washington după alegeri, unde începe să lucreze ca asistent de cercetare în Consiliul Național de Securitate. Dar relația lor nu se dezvoltă așa cum i se promisese. „Când John Kennedy și-a pierdut interesul pentru mine, eu însămi mi-am pierdut interesul pentru mine”, continuă Diana, care va zbura în cele din urmă spre Paris, cu inima frântă și simțind că a fost folosită.

A avut nevoie de câțiva ani pentru a depăși și a uita. Astăzi, după 60 de ani, spune că îi este destul de clară natura relației sale cu JFK. „Când aveam 20 de ani, John Kennedy avea toate atributele unui erou romantic. Dar această poveste nu are nimic romantic”.

Sursa foto: Twitter / The Times

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre