Simona Ionescu / Redactor Șef

O tânără care a cheltuit în exces dezvăluie ce metode a găsit ca să scape de datorii și să facă economii

O tânără care a cheltuit în exces dezvăluie ce metode a găsit ca să scape de datorii și să facă economii
O femeie ale cărei obiceiuri de cheltuieli „deșănțate” i-au lăsat datorii de 13.000 de lire sterline reușește acum să economisească 4.000 de lire sterline în doar șase luni. Pandemia i-a oferit posibilitatea să își regândească viața și a luat niște decizii. A renunțat la unele obiceiuri și a început să își facă altele. Care îi salvează bugetul. Putem învăța multe de la ea.

Verena Hallam, 31 de ani, care locuiește în Lancaster și lucrează ca și consultant SEO independent, povestește cum a reușit să scape de datorii după ce a cheltuit în exces.  Era o „răsfățată” social care cheltuia 400 de lire sterline în fiecare lună numai pentru a ieși cu prietenii și a petrece în localuri. Asta, înainte de criza COVID-19.

Cheltuielile excesive au lăsat-o în datorii halucinante, pe cardurile de credit.  Dar criza iscată de pandemie a trezit-o la realitate. Anul trecut, în toamnă, a reușit să își plătească o datorie „istorică”. Ba mai mult, a pus, între timp, mii de lire deoparte, într-un cont de economii.

„Acum pentru mine nu mai este un stres cu partea financiară. A devenit însă o prioritate să mă asigur că toate cheltuielile mele sunt necesare și nu necugetate sau impulsive. Din 2013, aveam datorii de 13.000 de lire sterline, iar obiceiurile mele de cheltuieli erau deșănțate.

Eram la o vârstă la care nopțile erau viața mea. Și aproape toată socializarea se întâmpla în baruri. Cheltuiam minimum 50 de lire sterline pe săptămână doar pe băuturi și taxiuri. Am ajuns la un punct în care rămâneam fără bani după achitarea facturilor, ceea ce a fost un moment real de alarmare”, a dezvăluit tânăra, conform Daily Mail.

Tânăra a declarat că pandemia COVID-19 a transformat modul în care și-a tratat finanțele. „În 2020 am intrat într-un nou mod cu abordarea finanțelor personale. A fost din cauza noului mod de viață pe care pandemia l-a impus”, spune tânăra.

Cum reușește să scape de datorii o tânără care a cheltuit în exces

Verena Hallam a reușit să economisească 900 de lire sterline în doar o lună schimbând conturile bancare. “În momentul în care băncile oferă rate de dobândă foarte mici pentru economii în acest moment, nu există prea multe oportunități de a-mi crește pasiv banii, așa că maximizez orice oportunități de a câștiga.

Am câștigat destul de mulți bani în ultimele șase luni prin vânzarea de articole de uz casnic și mobilier pe care nu le mai iubeam, pe Facebook”, povestește tânăra. De asemenea, Verena recomandă vânzarea de haine vechi pe Vinted.

Ai o cameră în plus , poți să o închiriezi

În plus, iată cum reușește să scape de datorii o tânără. Și-a închiriat o cameră din apartament. Deși această opțiune nu este disponibilă pentru toată lumea – în special pentru cei blocați în apartamente mici, fără spațiu suplimentar – Verena a reușit să închirieze camera sa de rezervă. Asta a contribuit la reducerea costurilor și acumularea de economii mai rapid.

„Am închiriat acest apartament în ultimii doi ani și jumătate și am subînchiriat – cu permisiunea proprietarului meu – pentru tot acest timp, până în ianuarie curent, a spus Verena. Inițial, a subînchiriat unor prieteni și apoi și-a găsit cel mai recent coleg de cameră pe Spareroom.com.

„Odată cu pandemia, m-am simt mai puțin confortabil să mai stau cu cineva. Care să vină și să plece. Așa că am decis să nu mai fac asta pentru moment. Acum îmi folosesc dormitorul de rezervă ca spațiu pentru antrenament. E mai util, în timp ce sălile de sport sunt închise”, a mai povestit tânăra. Fiind lucrătoare pe cont propriu, economiile lunare ale Verenei pot fluctua adesea.

„Pentru că nu mai pot ieși la prânz sau să mă întâlnesc cu prietenii mei pentru a bea, am economisit mulți bani. Și am constatat, de asemenea, că a fost mai ușor să economisesc și în alte zone, cu câteva schimbări de obiceiuri”, a mai povestit aceasta.
A reușit chiar să găsească tipuri de produse de îngrijire a pielii mai ieftine dar la fel de bune, economisind și mai mulți bani. Și a observat că magazinele uzuale vând vinuri bune la un preț mai mic decât un pahar la un bar.

Ea a concluzionat : „După ce am petrecut ani de zile cheltuind impulsiv și șase ani muncind pentru a plăti datoriile, acum am o relație sănătoasă cu banii”.

Sursa foto: Instagram

Inscripția misterioasă de pe pictura „Țipătul lui Munch”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre