Simona Ionescu / Redactor Șef

„Oaia neagră” din familia lui Alain Delon. Celebrul actor a suferit mult din cauza lui

„Oaia neagră” din familia lui Alain Delon. Celebrul actor a suferit mult din cauza lui
La 88 de ani, tot ce își dorește Alain Delon este să fie lăsat în pace, să își trăiască în liniște ultimele zile  din viață. A punctat acest lucru în ultimele lui intervenții publice. Însă numai de liniște nu are parte.

Celebrul actor are parte de o supărare teribilă, iar sursa necazului sunt copiii lui, mai ales unul dintre ei, și anume fiul său ce mic. Acesta a devenit de mult „oaia neagră” a familiei Delon și, după o adolescență turbulentă, nici acum, când este adult, nu se oprește din a genera probleme.

Alain Delon are trei copii. Anthony, de 59 de ani, este fiul primei soții, Nathalie. El are doi frați vitregi, Anouchka, 33 de ani, și Alain – Fabien, de 30 de ani, născuți în urma relației de 14 ani a actorului cu Rosalie van Breeman, un model olandez.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 柳 風太 (@bel_mnd89)

Cei trei păreau uniți vara trecută. În iulie, și-au unit forțele pentru a o evacua din casa tatălui lor pe Hiromi Rollin, o fostă make-up artist japoneză, care, așa cum se dezvăluia atunci, i-ar fi fost actorului  îngrijitoare și companioană, însă doar în aparență, vându-i, în fapt averea și plănuind să îl determină să o ia în căsătorie. Pentru averea actorului se luptă însă și copiii lui, între ei.

Frații, aliați în procese și reclamații împotriva surorii lor

La apogeul carierei sale, Alain Delon a acumulat contracte profitabile. Averea sa a fost estimată la 200 de milioane de euro. În acest context frații au început, se pare, să își facă anumite calcule. Cel mai mic dinte fii a decis să facă mai mult: el și-a dat în judecată sora bună, de teamă că aceasta ar putea obține, printr-un testament favorabil, o „felie” mai mare din imensa avere a tatălui lor. Dar și fratele celălalt a acționat.

Alain-Fabien Delon este „oaia neagră” a familiei: s-a drogat de la 16 ani, a fost împlicat într-un incident cu uz de armă etc. (Instagram)

Alain-Fabien Delon, 30 de ani, și Anthony, 59 de ani, fratele său vitreg, o acuză pe sora lor că a încercat să-l manipuleze pe bătrânul lor tata pentru a-și asigura moștenirea averii acestuia. Pe de altă parte, ea neagă acuzația și spune că frații ei sunt geloși pentru că a fost întotdeauna copilul preferat al lui Alain Delon.

Înainte de Crăciun, Alain-Fabien a reclamat-o pe sora sa bună la Jandarmerie. Între timp, fratele  vitreg mai mare, a dat-o în judecată pe Anouchka.  Într-un interviu acordat săptămânalului Paris Match, acesta afirmă că tatăl său este „slăbit” şi „diminuat”. Plângerea împotriva surorii sale, o acuză că nu l-a informat despre eşecul tatălui lor la „cinci teste cognitive” între 2019 şi 2022.

Ultima fotografie cu Alaian Delon, publicată „cu permisiunea” lui

Pe 22 aprilie 2024, Anouchka Delon a publicat pe Instagram o fotografie a tatălui său, „cu permisiunea acestuia”. Cu sănătatea sa în declin după un atac cerebral în 2019, această imagine vine în contextul recent în care actorul a fost plasat sub tutelă consolidată.

Anouchka a descris momentul special petrecut cu tatăl său: „Vineri dimineață am făcut o fotografie cu tatăl meu. Doar pentru mine. Un suvenir din timpul petrecut împreună. Faptul că am luat micul dejun cu el îmi dă o recunoștință infinită. Un moment unic de blândețe în lumea mea de brute”.

Cea mai recentă fotografie cu Alain Delon, 88 de ani, publicată de fiica sa, cu acordul actorului (Instagram)

Mesajul ei face referire la conflictul care a izbucnit între ea și frații ei, Anthony și Alain-Fabien, legat de starea de sănătate a tatălui lor și de locul de reședință al acestuia.

Anouchka a continuat să descrie cum tatăl ei arată încă foarte bine: „Mi s-a părut că era chipeş. Cu ochii lui veşnic albaştri ca oţelul, vii, luptători, care îmi dau o forţă inimaginabilă. Propriul meu nemuritor. I-am arătat fotografia şi i s-a părut frumoasă, atât de frumoasă încât l-am întrebat dacă pot să o împărtăşesc cu voi, publicul său care ţine la el. Aşa că, cu acordul său, iat-o. Iar răspunsul lui la îngrijorările voastre este: Nu vă faceţi griji”.

„Oaia neagră” din familia lui Alain Delon

Alain Delon nu poate muri liniștit din cauza copiilor lui care se ceartă pe avere. Dar nici cât era în forță și tânăr nu avut prea multă liniște, mai ales din partea unuia dintre ei.  Cele mai mari probleme le-a creat Alain-Fabien, cel mai tânăr dintre băieți, „oaia neagră” a familiei. La vârsta de 16 ani a început să se drogheze. Replică, merită amintit, la ceea ce făcuse el însuși: s-a lăsat de școală la numai 14 ani, a ajuns la pușcărie în timpul serviciului militar pentru indisciplină, etc.

La doar 17 ani, Alain-Fabien Delon a fost implicat într-un incident grav, în iulie 2011, când a împușcat accidental fiica unui ambasador la o petrecere. Incidentul a avut loc la reședința tatălui său, Alain Delon, de pe strada Robert-de-Traz, din Geneva, în absența actorului. Conform relatărilor presei, Alain-Fabien organizase o petrecere la care invitaseră zece prieteni. În timpul petrecerii, s-a tras cu arma.

În vremurile bune, bărbații Delon – tata, Alain, și băieții lui, Anthony și Alain-Fabien – petreceau timp de calitate împreună (Instagram)

Poliția locală din Geneva a confirmat că a avut loc un incident armat și că victima a fost transportată de urgență la spital. „În timpul unei petreceri private date de un grup de tineri minori s-a întâmplat un accident, s-a tras un foc de armă și o fată de 16 ani a fost rănită și dusă la spital”, au declarat autoritățile.

Martorii oculari au relatat că s-ar fi tras mai multe focuri de armă și că o a doua persoană ar fi fost, de asemenea, rănită. Aceasta a fost transportată pe scări de către un grup de tineri, toți fiind în stare de șoc. Poliția a căutat arma în jurul piscinei, dar nu a găsit-o. Alain-Fabien a susținut atunci că nimeni nu a tras intenționat și că totul a fost un accident.

Incidentul a venit într-un moment dificil pentru Alain Delon, care fusese acuzat de implicare în uciderea a doi foști bodyguarzi în tinerețe, adăugând o presiune suplimentară asupra familiei.

Celebrul actor a suferit mult din cauza mezinului

La vârsta de 25 de ani, Alain-Fabien Delon și-a publicat biografia, ocazie cu care i-a adus acuzații grave celebrului său tată, vorbind în cei mai duri termeni despre starul francez.

În volumul de 252 de pagini intitulat „De la race des seigneurs”, Alain-Fabien afirmă că tatăl său este „misogin, xenofob, colecționar de arme, violent, gata să-și umilească copiii și numeroasele femei în cel mai feroce mod”. Băiatul vorbește și despre relația dificilă din cadrul familiei. De asemenea, o atacă și pe mama sa, Rosalie van Breemen, pe care o acuză că a fugit cu amantul și cel care ulterior i-a devenit soț, abandonându-și familia și lăsându-l pe el și pe tatăl său singuri într-un apartament din Roma.

Alain Delon alături de copiii din al doilea mariaj, Anouchka și Alain – Fabien (Instagram)

În 2021, părea că mezinul lui Alain Delon a  dobândit, în sfârșit, înțelepciunea maturității. El apărea, atunci, în filmul Zilele sălbatice, dorind să se afirme ca și actor și vorbea, într-un interviu pentru Paris Match, despre „un nou început”.

Voia un nou început, prin forțe proprii, dar moștenirea e prea atractivă

„Eram tânăr și prost. Am făcut lucruri stupide, nu lucruri foarte glorioase de care nu sunt mândru. Din nou și din nou primesc povestea acelei seri în Elveția, acum zece ani. A fost un accident, am fost judecat, am plătit. Ceea ce mă enervează uneori este când sunt lăsat să fiu doar „fiul lui” (…). De parcă munca mea nu ar putea fi recunoscută! Dar timpul transformă totul. Devin mai matur, mai bărbat. Vreau altceva. Sper că în curând voi avea luxul de a alege roluri foarte diferite dintre cele oferite mie. (…)

La un moment dat, tatăl meu a crezut că se profită de numele său din spate, ceea ce poate că era adevărat, dar asta a fost cu mult timp în urmă. Acum sunt serios, lucrez cu oameni serioși. Și asta, respectă tatăl meu. (…) Trebuie să continui pe această cale. Într-o zi, sper, voi fi realizat la fel de mult ca el. Fac tot posibilul, nimic nu este imposibil”, spune a tânărul în interviul citat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by alaindelonjr (@alainfabiendelon)

Între timp, a ajuns la cuțite cu sora sa. De la începutul lunii ianuarie, cei trei copii ai starului duc un adevărat război, fiecare jurând că va apăra cât mai bine interesele tatălui. Anouchka Delon cere ca acesta să fie tratat în Elveţia, unde locuieşte ea, în timp ce Anthony şi Alain-Fabien spun că respectă dorinţa tatălui lor de a muri la proprietatea sa din Douchy, o localitate situată la aproximativ 100 de kilometri sud de Paris.

Mai mult, sora le-a intentat proces fraților, după ce aceștia au înregistrat-o în timpul unei conversaţii purtate cu tatăl lor pe 5 ianuarie 2024 în reşedinţa din Douchy și au dat publicității, pe rețelele sociale, fragmente din conversația intimă.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre