Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum iubea, de fapt, Alain Delon. „Gâsculița blondă” a vrut să-și ia viața la finalul relației lor

Cum iubea, de fapt, Alain Delon. „Gâsculița blondă” a vrut să-și ia viața la finalul relației lor
Prima mare iubire a lui Alain Delon a lăsat urme adânci în sufletul celebrului actor francez. Dar și în biografia sa și a frumoasei actrițe care a încercat să-și ia viața la sfârșitul relației.

Totul a început de la un film. Alain Delon este cooptat pentru filmul „Christine”. O poveste de dragoste. Pentru rolul iubitei a fost aleasă o actriță din Austria, Romy Schneider, provenită dintr-o familie veche, aristocratică, cu ambii părinți actori.

Într-o zi, regizorul îl trimite pe Alain Delon să o aştepte pe Romy la aeroportul Orly din Paris, iar parola de recunoaștere era “Christine”. El îi văzuse filmele, însă ea nu-l cunoştea. El îşi imagina că se întâlneşte cu o “gâsculiţă blondă cu fumuri de vedetă”, după cum a mărturisit mai târziu. A întâlnit însă o pe fata timidă şi discretă.

Alain Delon și Romy Schneider, la începutul relației lor

Erau doi tineri frumoși pe un aeroport în forfotă. Alain, nițel arogant, dar și stânjenit i-a oferit buchetul de flori. Romy, caldă, fermecătoare, l-a sărutat. Acolo avea să înceapă povestea lor romantică din film, ce încet-încet avea să se transpună în viaţa lor.

Iubirea tânărului cuplu Alain-Romy a încântat Europa anilor ’50-’60, marcată de o atmosferă tulbure. Alain se transformase total. Nu mai era tânărul frumos care stătea printre vagabonzii Parisului, n-a mai alergat după fete, după ce a întâlnit-o pe Romy. Declara peste tot: „Romy e genul de fată cu care ai dori să te căsătoreşti”.

Iubirea pentru Alain Delon a făcut-o pe Romy Schneider să rămână în Franța. Lumea o place, actrița turnează film după film. Popularitatea îi creşte, este prezentă în toate marile reviste pariziene, succesul se revarsă peste ea. Orson Welles și Visconti îi oferă roluri în filmele lor. “Pentru mine Parisul înseamnă mai întâi Alain”, declara actriţa prin interviuri.

Mirele fuge înaintea nunții

“Băiete, sunteţi prea tineri pentru mariaj”, i-a spus Magda Schneider lui Alain atunci când acesta o cere prima dată pe Romy de nevastă. Părinţii actriţei, grijulii pentru respectabilitatea lor burgheză, erau exasperaţi de bârfele scandaloase care circulau pretutindeni pe unde se duceau.

“Urma să anunţăm logodna – îşi aminteşte Alain Delon – tatăl său vitreg, patronul lanţului hotelier «Blatzheim» convoacă presa în vila de la Lugano, într-un fast pe care n-am să-l uit niciodată. Eram tineri, înflăcăraţi, ne iubeam, dar obiectivul nostru era cariera.

Mi-am dat seama ce forţă are Romy în ea, când, la îndemnul lui Visconti, am hotărât să apărem amândoi într-o scenă din piesa «Ce păcat că-i târfă» a lui John Ford. Am înţeles atunci că destinul ei era să devină o mare actriţă, nu o doamnă Delon. Carierele noastre ne devorau. De la logodna noastră trecuseră cinci ani”.

Este și momentul în care se accentuează stările conflictuale declanşate de crize de gelozie ale actriței. Atunci când s-a simțit trădată de Alain, frumoasa „gâsculiță” a încercat să se sinucidă, înghițând pastilele dintr-un tub de veronal. Presa vremii a tocat subiectul despre sinucidere zile întregi.

După scene multe cu dese certuri, împăcări, hăţuieli, sărutări, hotărăsc să se căsătorească. Totul era pregătit. Martorii fuseseră aleşi, anunţul publicat, presa anunţată. Însă, în ziua nunţii, mirele dispare, lăsând o misivă laconică: “Tu eşti prea bună pentru mine”.

După cinci ani de logodnă, Alain Delon se căsătorește cu altă femeie

Nunta fără mire a explodat în toată media. Alain fugise în Mexic cu Nathalie, o actriţă cu care se va căsători în august 1964. Semănau ca două picături de apă, aveau firi brutale. Convieţuiau fără tandreţe şi fără momente de visare.

Alain Delon și unica sa soție, Nathalie

A fost un mariaj care se consumă între scenele cu vase sparte, obiecte aruncate unul spre celălalt, vorbe grele, focuri de armă. Divorţează după cinci ani.

Unicul lor băiat, Anthony, avea să le semene ca temperament.  Peste ani, înainte ca să debuteze în lumea filmului, Anthony a avut probleme cu legea, fiind inculpat.

De menționat că această căsătorie cu Nathalie a fost singura din viața lui Alain Delon. Însă iubirile lui ulterioare au fost tot atât de profunde și mediatizate ca și povestea de dragoste cu Romy Schneider.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre