Pasiunea regretatei regine Elisabeta a II-a pentru cursele cu cai

Pasiunea regretatei regine Elisabeta a II-a pentru cursele cu cai
În istoria regalității, numele reginei Elizabeta II va rămâne în memoria colectivă ca una dintre cele mai emblematice figuri ale monarhiei britanice. Cu o domnie care a traversat mai mult de șapte decenii, această monarhă excepțională și-a dedicat viața datoriei și responsabilității față de poporul ei și față de Commonwealth.

Totuși, în spatele cortinei impecabile ale datoriei regale, se ascunde o latură mai puțin cunoscută a majestății sale – o pasiune aprigă pentru cursele cu cai. Pariază și tu pe curse de cai, profitând de bonus fără depunere oferite de casa ta de pariuri preferată.

Începuturile

Pe măsură ce soarele răsare peste domeniul regal din Sandringham, nu era neobișnuit să vezi o imagine mai puțin obișnuită: Regina Angliei, dedicată, efectuând o vizită anuală în grajdurile ei de la Herghelia Regală. Cu toate că ar fi de așteptat ca o regină să angajeze personal pentru a se ocupa de cai, ea alegea să fie aproape de acești nobili patrupezi și să le verifice personal starea și reproducerea. Aceasta este doar o mică parte din fascinația sa pentru cursele cu cai.

De-a lungul întregii vieți, pasiunea reginei pentru cai a fost una constantă și intensă. Indiferent că vorbim despre cursele de cai în ansamblu sau despre bunăstarea propriilor săi cai, interesul ei pentru aceste magnifice creaturi era palpabil. Deținea aproximativ 30 de cai de curse, un număr modest în comparație cu alți magnati internaționali, dar se pune un accent deosebit pe pregătirea lor atentă și asigurarea stării lor generale.

Cei apropiați de curtea regală au observat mereu această afinitate profundă a suveranei pentru cai. Ea trata fiecare cal cu o atenție deosebită și, odată ce unul dintre ei depășeșea apogeul performanțelor, îi asigura un viitor plin de grijă. Un consilier de curse al Reginei a dezvăluit că Majestatea Sa urmărea îndeaproape dezvoltarea fiecărui cal, iar afinitatea și perspicacitatea ei în privința ecvestră sunt remarcabile.

În altă viață, ar fi putut fi un antrenor de excepție, atât de profundă era legătura reginei cu acești nobili campioni. Cu toate că îndatoririle sale regale îi ocupau mare parte din timp, își găsea întotdeauna timp pentru a se conecta cu pasiunea ei pentru cai, dovedind că, în inima ei, rămâne o regină iubitoare de natură și de animale.

Banii făcuți prin cursele de cai

În Marea Britanie, cursele de cai reprezintă unul dintre cele mai iubite și populare sporturi, atrăgându-i pe mulți în lumea pasionantă a pariurilor sportive. Pe unele dintre cele mai bune site-uri de pariuri sportive din țară, găsim numeroase meciuri și pariuri pe cursele cele mai prestigioase. Printre acestea, nu putem să nu recunoaștem influența semnificativă a Familiei Regale, iar în centru se află Regina Elisabeta a II-a.

Aflată în topul celor mai bogați monarhi din Europa, cu o avere de aproximativ 550 de milioane de dolari, Regina Elisabeta nu se plângea de lipsa de fonduri. Cu toate acestea, pasiunea și hobby-ul ei pentru cursele de cai au adus-o și mai aproape de această lume și i-au adus o bogăție suplimentară. Datele indică că în perioada 1988-2017, caii deținuți de regină au alergat în 2830 de curse, obținând 451 de victorii, ceea ce reprezintă un impresionant procent de 16% de câștig. Astfel, aceste triumfuri au generat câștiguri de aproximativ 9,5 milioane de dolari pentru Majestatea Sa.

Cu o înțelegere remarcabilă a cursei și o perspectivă echilibrată, regina nu se lasă afectată de victorii sau înfrângeri. Admiratorii și experții din industrie îl pot confirma pe John Warren, consilierul de curse al reginei, care susține că Majestatea Sa trăiește cu nerăbdare fiecare moment și se concentrează mereu pe viitor, fără să-și piardă echilibrul. Această atitudine remarcabilă a făcut-o un monarh impresionant și, în egală măsură, un proprietar de curse de cai de succes.

Pasiunea pentru cai

Julian Muscat, jurnalist și autor, a dezvăluit o latură mai puțin cunoscută a Reginei Elisabeta a II-a – o pasiune adânc înrădăcinată pentru cai. Potrivit mărturisirilor lui Muscat, această afecțiune remarcabilă a suveranei a început în tinerețe, când era încă o adolescentă entuziastă și îndrăgostită de micuții ponei.

Cu timpul, destinul a adus în calea ei un pursânge, moment care a amplificat și mai mult dragostea sa pentru aceste nobile creaturi. John Warren, consilierul de curse al Reginei, a observat că, într-un mod minunat, această pasiune pentru cai a devenit o parte a sufletului ei, devenind o dependență firescă încă de la o vârstă fragedă. Și cu trecerea anilor, această flacără a pasiunii ei nu s-a diminuat sau schimbat.

Totuși, ceea ce impresionează cel mai mult în legătură cu Regina Elisabeta este faptul că, atunci când vine vorba de curse și câștiguri, ea se concentrează mai mult pe fericirea și șansele calilor ei de a străluci. Nu este vorba doar despre câștiguri financiare pentru ea, ci despre a-i oferi fiecărui cal oportunitatea de a se exprima și a fi cei mai buni în ceea ce fac. Această inimă generoasă se mulțumește să știe că le-a oferit cailor ei șansa de a trăi o viață demnă și plină de glorie în lumea ecvestră.

Concluzie

Pasiunea regretatei regine Elisabeta a II-a pentru cursele cu cai a fost unul dintre secretele ce i-au definit remarcabila viața. Un secret învăluit în noblețe și iubire pentru natură, acest aspect al personalității sale rămâne ca o amintire prețioasă în istoria monarhiei britanice.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre