Simona Ionescu / Redactor Șef

Peisajele din România pictate de prințul Charles, într-o expoziție inedită. Foto

Peisajele din România pictate de prințul Charles, într-o expoziție inedită. Foto
Puțină lume știe că dincolo de pasiunea sa pentru opere de artă, fiul reginei Elisabeta II e el însuși un artist vizual cu vechime. Prințul Charles pictează, și o face de ani buni.

O serie de picturi realizate de prințul Charles, printre care și mai multe peisaje care surprind frumusețile din Transilvania, sunt expuse zilele acestea, în decorul unei capele renovate ce datează din secolul al XIX-lea, informează CNN.  Fiul reginei Elisabeta II expune la Londra 79 dintre picturile sale, inclusiv peisaje din România.

România, sursă de inspirație

Conform sursei citate, prinţul Charles a selectat el însuşi acuarelele incluse în această expoziţie ce poate fi vizitată până pe 14 februarie.

Vizitatorii vor putea să admire astfel imagini din Transilvania, dar și munţi înzăpeziţi din Ţara Galilor, lanţul muntos Dentelles de Montmirail din regiunea franceză Provence, peisaje de pe Muntele Athos din Grecia, sau peisaje din localităţile elveţiene Klosters şi Saint Moritz, precum şi platoul Barroux din sudul Franţei. Aceasta este cea mai importantă expoziţie organizată de prinț până în prezent.

De ce pictează prințul Charles de la 20 de ani

Este cunoscut că prințului în vârstă de 73 de ani îi plac mult călătoriile. În plus, el susține că pictura este „unul dintre cele mai relaxante și terapeutice exerciții pe care le știe”. Încă de la vârsta de 20 de ani, prințul Charles pictează în aer liber locurile pe care le îndrăgeşte.

„Pictura necesită concentrarea cea mai intensă şi, în consecinţă, ea reprezintă unul dintre exerciţiile cele mai relaxante şi terapeutice pe care le cunosc. Pictura mă transportă într-o altă dimensiune, care împrospătează anumite părţi ale sufletului, la care alte activităţi nu pot să ajungă”, a mai declarat prinţul Charles.

El este, de asemenea, critic cu privire la operele sale de artă. Nu se consideră un talent deosebit, însă spune că tablourile „reprezintă tipul meu special de album fotografic şi, ca atare, au o mare importanţă pentru mine”. Până în prezent prințul Charles a pictat 680 de acuarele. Unele dintre ele sunt semnate cu alt nume – A.G. Carrick. Acesta e un pseudonim compus din iniţialele celorlalte două prenume ale sale, Arthur şi George, şi din titlul său de conte de Carrick.

Merită amintit că talentul se moștenește în familie, căci și alți membri ai familiei regale britanice aveau înclinații înspre pictură. De exemplu, tatăl lui Charles, prinţul Philip, dar și regina Victoria (1819-1901).

Sursa foto: Twitter

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre