Andreea e prima asistentă TV transgender din România. Are 31 de ani, e pasionată de modă și de make-up. Lucrează și se întreține din meseria de make-up artist, pe care a învățat-o din adolescență.
A devenit cunoscută după ce a apărut în emisiunea Iuliei Albu. Ea povestește că a văzut pe pagina de Instagram a acesteia un anunț de casting, pentru emisiunea „I.A. cu stil”, de la Antena Stars. Tânăra nu a stat deloc pe gânduri, și s-a prezentat. La interviu și-a spus povestea vieții. Realizatorii emisiunii au găsit-o de-a dreptul inspirațională, așa că i-au produs inclusiv un episod dedicat.
Prima asistentă trangender speră că schimbă mentalități
„Oamenii vor să te vadă cât mai aproape de normal, nu contează dacă ești gay, trans, bi, lesbi sau hetero. În fond, nimănui nu îi pasă ce faci tu în dormitor, oamenilor le pasă de caracterul tău și de cum te comporți cu cei din jur. Da, trăim încă într-o țară conservatoare, dar lucrurile au început să se schimbe și aici, oamenii au început să fie mai deschiși, iar asta mă bucură enorm.
Legat de emisiunea I.A. cu Stil, pe lângă faptul că aș vrea să mulțumesc întregii echipe, eu cred că dacă am reușit ca din 10 oameni care s-au uitat la TV să schimb măcar părerea a 3 dintre ei, despre persoanele trans, pentru mine scopul a fost atins și sunt fericită. Totodată, experiența asta m-a schimbat și pe mine, mi-am dat seama că pot mai mult și că vreau mai mult. Mi-ar plăcea să lucrez în televiziune pe viitor”, a declarat frumoasa asistentă TV tranagender pentru revista Unica.
De când s-a născut a știut că e fetiță. Își spunea Andreea
Andreea a mai mărturisit revistei Unica faptul că pasiunea pentru modă a făcut parte dintotdeauna din viața ei. „La 4 – 5 ani luam trusa de farduri a mamei și mă machiam cu toate culorile”, povestește tânăra. Deși era băiețel atunci, făcea exact ce fac fetițele. Deși am crede că era prea mic pentru a înțelege ce se întâmpla de fapt, spunea mereu că e fetiță.
„Nu cred că la 4-5 ani știi ce e aia sexualitate, ca să poți să alegi. Eu de când mă știu am spus că sunt fetiță și că mă cheamă Andreea. Îi luam mamei pantofii cu toc, pe ascuns, pentru că nu îmi dădeau voie să mă joc așa, dar eu mă machiam, mă jucam cu păpușile, asta era ceva normal pentru mine”, a mai amintit tânăra în același interviu.
Să ne gândim că toate acestea se întâmplau la mijlocul anilor 90, la Buzău, orașul ei natal. Nu exista încă un discurs așa de liber despre transgenderi și despre posibilitățile medicale de schimbare a sexului. Dar Andreea știa ce e și, mai târziu, a știut și ce vrea.
„Ce trebuie să înțeleagă oamenii este că eu sunt femeie, nu am ales să fiu femeie, așa m-am născut, doar că într-un corp nepotrivit. Sunt persoane care cred, în mod greșit, că e o boală psihică. Eu am făcut expertize psihologice și psihiatrice înainte de a face această schimbare, tocmai pentru a mă asigura că nu sufăr de vreo boală”, a mai povestit tânăra jurnaliștilor de la Unica.
Ea își amintește că marea ei pasiune, în copilărie, era să privească emisiunea concurs Cerbul de Aur. Apoi voia să își facă haine precum cele ale prezentatoarelor și cântărețelor. Bunica o încuraja, și îi dădea materiale din care să își confecționeze ținutele.
Reacția părinților a fost neașteptată
Andreea mărturisește că le-a spus părinților că se simte femeie în corp de băiat, abia la 19 ani. Până atunci i-a fost teamă să își asume total și să verbalizeze asta. „Tata a avut o reacție frumoasă, pentru care îi mulțumesc și îl iubesc din toată inima. Mi-a spus că știa din prima clipă, dar că a așteptat să mă maturizez și să îmi deschid eu sufletul în fața lui”, își amintește asistenta TV.
Suportul așteptat nu a fost însă și din partea mamei. Aceasta plecase de acasă, în Spania, cu cinci ani mai devreme. Iar relațiile mamă- fiu / fiică se răciseră. Reacția femeii a fost dură. „Mi-a zis să mă duc la doctor, că am înnebunit, mi-a spus că o fac de rușine”, își mai amintește Andreea.
Din fericire, pentru tranziția care a urmat, pe lângă suportul tatălui, a mai avut parte de un grup de prieteni care i-au fost aproape. După ce i-a mărturisit tatălui cum se simte, a urmat procesul de transformare. Nu i-a fost ușor să fie femeie trans în România. Dar a învins toate obstacolele. Și-a propus să fie cea mai bună variantă a ei.
De opt ani, Andreea e într-o relație, pe care o descrie absolut fericită. Un medic de la Institutul Parhon a supervizat tratamentul hormonal. Îi va mulțumi toată viața pentru grija pe care i-a purtat-o. Ea spune că sunt medici minunați în România, și a avut norocul să fie alături de ea în perioada tranziției în urma căreia a devenit tânăra femeie fabuloasă de azi.
Sursa foto: Unica, Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook