Simona Ionescu / Redactor Șef

Drama transgenderilor. Tratamentele hormonale le pot distruge sănătatea

Drama transgenderilor. Tratamentele hormonale le pot distruge sănătatea
Fac eforturi să înțeleagă cine sunt și să-și găsească drumul în viață. Dar puțini sunt cei care știu care este cu adevărat drama transgenderilor.

În trecut abia se auzea despre ei, acum sunt din ce în ce mai mulți și fără speranță. Care este drama transgenderilor.

Drama transgenderilor. Tratamentele hormonale le pot distruge sănătatea

Recent, renumitul ziar Le Figaro nota un adevăr dureros: „Dintr-un fenomen extrem de rar, care afecta câțiva indivizi în copilăria timpurie, disforia de gen a devenit o patologie de masă, care apare odată cu adolescența”. Ce este distrofia de gen? „O afecțiune care provoacă unei persoane disconfort sau suferință pentru că există o diferență între sexul biologic al acesteia și identitatea de gen acesteia”.

O nenorocire cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane și care, din păcate, în acest moment, nu poate fi stopată. Pentru că încercările făcute în Occident să asigure transgenderilor drepturi și facilități nu rezolvă problema.

Toți adolescenții sunt afectați

„În 2001, doar 12 persoane cu vârsta sub 25 de ani au fost diagnosticate … în 2018, erau 1.859”, este de părere un psihiatru infantil din Suedia. Statisticile sunt alarmante, pentru că, spun studiile, „toți adolescenții sunt afectați, dar mai ales fetele cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani care vor să devină băieți. Între 2008 și 2018, creșterea în această grupă de vârstă este de 1.500%.

În acest moment, în Suedia există mult mai multe fete cărora li se administrează testosteron. Și sunt foarte multe persoane care solicită operațiile de schimbare de sex. De altfel, Suedia a fost și prima țară care a recunoscut această afecțiune în 1972, tratamentele fiind finanțate în clinice de la vârsta de 16 ani.

„Operarea organelor genitale este permisă de la vârsta de 18 ani. Insuficient din punctul de vedere al asociațiilor pentru promovarea drepturilor minorităților sexuale. Acestea susțin un proiect de lege prin care „vârsta pentru schimbare scade la 12 ani și cea pentru operație la 15 ani, fără acordul părinților”.

Medicii sunt din ce în ce mai sceptici

Există însă o mare problemă cu care se confruntă transgenderii. Medicii de la Karolinska, cel mai prestigios spital din țară, au început să fie din ce în ce mai sceptici privind tratamentul hormonal. Motivul? Se pare că „nu există dovezi că aceste tratamente ireversibile sunt eficiente pentru bunăstarea pacienților”. Potrivit Le Figaro, tratamentele le-ar aduce totodată și riscul de a dezvolta boli grave. De la cele cardiovasculare la anumite tipuri de cancer, osteoporoză sau tromboză.

Sursă foto:  people.com, lailasnews.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre