Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul Harry, acuzat că atacă libertatea presei. Declarațiile care au stârnit valuri de critici

Prințul Harry, acuzat că atacă libertatea presei. Declarațiile care au stârnit valuri de critici
Prințul Harry continuă seria atacurilor. În cadrul Podcast-ului la care a participat, ducele de Sussex a vorbit chiar despre Primul Amendament al Statelor Unite, cel care reglementează libertatea presei, printre altele.

Face ce face și tot ajunge să fie criticat! Prințul Harry a dat de curând un interviu pentru podcast-ul lui Dax Shepard și a lansat din nou câteva bombe. De data aceasta, Prințul Harry atacă chiar libertatea presei. Acesta are o lungă istorie negativă în ceea ce privește atacurile presei asupra sa, dar și asupra mamei sale, prințesa Diana. 

Se știe că el și Meghan Markle, alături de fiul lor, Archie, s-au mutat în California și au renunțat la a fi membri seniori ai familiei regale, tocmai pentru a scăpa de presiunea exercitată de presa britanică. De altfel, Meghan s-a plâns în interviul cu Oprah din martie de faptul că familia regală nu a apărat-o de informațiile apărute în presă, care după spusele ei, erau false și o afectau peste măsură. 

Prințul Harry atacă libertatea presei

De când a ajuns în California, Harry a fost vânat constant de paparazzi. De asta, ducele a vorbit la Dax Shepard, atunci când a zis că el și Orlando Bloom, vecinul său, își trimit mesaje de avertizare de fiecare dată când văd paparazzi în cartier. Aceste întâmplări se pare că au stârnit nemulțumiri, astfel că Harry a mers direct la sursă. A atacat Primul Amendament al Statelor Unite. 

Mai exact, Primul Amendament este cel care reglementează libertatea de exprimare, precum și libertatea presei. În contextul discuției despre paparazzi, Harry și-a exprimat nemulțumirea. „Am atât de multe pe care vreau să le spun despre Primul Amendament pe măsură ce îl înțeleg, dar este o nebunie”, a spus Harry, potrivit Page Six. „Nu vreau să încep să merg pe traseul Primului Amendament, deoarece acesta este un subiect imens și pe care nu îl înțeleg pentru că sunt aici doar de puțin timp”, a zis Harry, în contextul în care se vorbea despre presă.

Val de critici la adresa lui Harry 

În urma declarațiilor, ducele de Sussex are parte de un adevărat val de critici din partea internauților pe Twitter, atât britanici cât și americani. „Tocmai mi-am dublat mărimea petrecerii de Ziua Independenței”, a zis reprezentantul Texas, Dan Crenshaw. „Imaginați-vă că sunteți complet vrăjiți de ideea că oamenii au dreptul să-și spună gândurile fără teama de a fi arestați”, a scris, ironic, alt utilizator Twitter. 

Liderul Brexit, Nigel Farage, a opinat: „Prințul Harry să condamne Primul Amendament al SUA arată că a pierdut firul. În curând nu va fi dorit de niciuna dintre părți”

Foto: Facebook

Gestul care i-a rupt inima. Ce cadou a primit Oana Sârbu de la fiul său, Alexandru

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre