Simona Ionescu / Redactor Șef

Problemele femeilor: cum scăpăm de firele crescute în piele după epilat

Problemele femeilor: cum scăpăm de firele crescute în piele după epilat
Toate femeile se întreabă cum se formează umflăturile după ras și cum să scape de ele. Sai Demirovic, estetician și cofondator al GLO Spa NY, Lily Talakoub, dermatolog la McLean Dermatology and Skincare Center, și medicul dermatolog din New York, Elyse Love, MD au explicat cum să scăpăm de aceste probleme inestetice.

Umflătura de ras descrie două condiții, după cum explică dermatologul Elyse Love. Una dintre acestea este iritarea pielii care poate apărea după epilare, în special după ce te epilezi cu aparate de ras, fără cremă de ras. 

Această iritație a pielii provoacă o senzație aspră, vizibilă. Firele încorporate apar atunci când părul crește în piele și provoacă inflamații. Acest lucru are ca rezultat umflături roșii sau de culoarea pielii care înconjoară un folicul de păr. 

Păr drept vs păr ondulat

Potrivit lui Talakoub, umflăturile de ras apar mai des în părțile corpului care se pliază, cum ar fi axilele, datorită umidității crescute din acea zonă. 

Demirovic adaugă că majoritatea femeilor au umflături de ras în zona bikini și în zona axilelor, deoarece firele groase provoacă mai multă iritare și produc mai mult ulei decât părul mai fin. Acest lucru poate duce la inflamație și, eventual, chiar la infecții.

Demirovic spune, de asemenea, că textura părului joacă un rol important, iar umflăturile se întâmplă mai frecvent la cei care au părul aspru în mod natural și tonuri mai întunecate ale pielii. 

„Părul care crește în mod natural în bucle are un risc mai mare de a rămâne prins în piele decât poate un păr drept. Aceste umflături pot dura până la două săptămâni, ceea ce poate deveni o bătălie fără sfârșit atunci când te epilezi frecvent”, spune ea. 

Cum scapi de umflăturile de ras?

„Ingredientele antiinflamatorii sunt utile. Hidrocortizonul fără prescripție medicală poate fi suficient de bun, dar dacă este persistent în ciuda câtorva zile de tratament, cel mai bine este să consultați un dermatolog pentru un produs pe bază de rețetă. 

Utilizarea topică a cortizonului ar trebui să fie limitată în această zonă, deci este mai bine să luați timp pentru a preveni iritarea pielii folosind lame ascuțite și cremă de ras în mod obișnuit. Pentru firele de păr încarnate, acizii alfa și beta-hidroxi pot fi de ajutor pentru prevenire”, spune Love. 

Love recomandă tratamente de exfoliere a corpului, utilizarea de unt de shea hidratant și antiinflamator și ulei de shea pentru a susține pielea. De asemenea, utilizarea de aloe vera este foarte bună pentru a calma zona și inflamația persistentă.

Faceți cunoștință cu „Regina întunericului”. E o fată model

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre