Simona Ionescu / Redactor Șef

Putin, de 60 de ori mai bogat ca Trump și cu apucături ca ale lui Ceaușescu. Are avion cu vas de toaletă din aur

Putin, de 60 de ori mai bogat ca Trump și cu apucături ca ale lui Ceaușescu. Are avion cu vas de toaletă din aur
În ultima perioadă au apărut tot mai multe zvonuri legate de averea lui Vladimir Putin. Să fie oare mai bogat chiar și ca Bill Gates, așa acum se aude?

Potrivit publicațiilor internaționale, Vladimir Putin trăiește ca-n sânul lui Avram, iar averea sa este pur și simplu impresionantă.

Vladimir Putin, de 60 de ori mai bogat ca Donald Trump. Are avion cu vas de toaletă din aur

E greu pentru orice specialist să știe în ce avere se scaldă Vladimir Putin. Unii spun că ar fi mult mai bogat ca orice oligarh rus, alții cel mai avut din întreaga lume. Iar cârcotașii susțin că averea lui e posibil să depășească 200 miliarde de dolari. Recent, potrivit informațiilor oferite de news.com.au, care citează un ziar rusesc, Putin ar mai fi intrat în posesia unui castel, care ar fi construit la marginea Moscovei, de două ori mai mare decât Palatul Buckingham.

Reședința nouă se spune că s-ar întinde pe o suprafață de 37,7 km și ar fi fost ridicată în stil clasic. Compania care a construit palatul a refuzat să spună cine este proprietarul acesteia, motivând că informațiile sunt strict confidențiale.

Piscină poleită cu aur

De asemenea, se spune că Putin ar deține și palatul Gelendzhik de la malul rusesc al Mării Negre, unde există mai multe debarcadere, spații de aterizare pentru elicoptere, cinematograf privat, grădini întinse și, bineînțeles, o podgorie proprie. Construcția a fost ridicată în stilul palatelor țarilor ruși din secolul al XVIII-lea, așa că porțile metalice sunt ornate cu simbolul de aur al vulturului imperial rus.

În 2017 au apărut zvonuri potrivit cărora Vladimir Putin ar fi achiziționat și Villa Sellgren, aflată la 19 kilometri de granița cu Finlanda, unde are o piscină poleită cu aur.

Sursele spun că oficial aceasta aparține unor prieteni de-ai liderului de la Kremlin, dar toată știe că e a lui. De asemenea, se crede că țarul Rusiei mai are proprietăți în apropiere de Sankt Petersburg, în regiunea Novgorod și multe alte apartamente.

7000 de mașini și 43 de avioane

Unul dintre dușmanii mai de temut ai lui Putin, Boris Nemțov, a vorbit în trecut despre faptul că acesta ar fi strâns nu mai puțin de 43 de avioane, 7000 de mașini, dar și 15 elicoptere. Dar și o aeronavă cu reacție Illyshin care are un vas de toaletă de aur. Să ne reamintim că după revoluția din 1989, s-a descoperit că în baia pe care au folosit-o soții Ceaușescu ultimii 25 de ani robinetele erau suflate cu aur. Și încă funcționează…

Ce scrie în declarația de avere publicată de Putin

În declarația oficială pe care Putin a publicat-o în 2018 scrie că acesta are un apartament de 74 mp în Sankt Petersburg, două mașini din era sovietică, dar și o camionetă de teren. Potrivit Europa Liberă, în 2019, când a împlinit 67 de ani, Putin și-a mărit sigur salariul cu un procent de 4,3%, la echivalentul a 11.500 dolari pe lună.

Și tot mărire de salariu au primit și alți oficiali ai guvernului de rang înalt. Deși nu a recunoscut niciodată că ar deține o avere imensă, există voci care spun că Putin ar fi de 60 de ori mai bogat ca Donald Trump.

Sursă foto: agora.md

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre