Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles duce război împotriva risipei alimentare. Caută chef specialist în bucătăria franceză

Regele Charles duce război împotriva risipei alimentare. Caută chef specialist în bucătăria franceză
Războiul regelui Carol împotriva risipei alimentare nu se potrivește deloc cu reputația sa de gastronom. Îi plac excursiile în bucătăriile Ritz, sorbind sosuri și deslușind ingredientele doar după gust. Îi place, de asemenea, să se distreze și să își împingă bucătarii să iasă din zona de confort.

Recent, regele Charles a dat un anunț pentru un bucătar secund cu pregătire în bucătăria franceză clasică, care să îl urmeze în toată țara.

„Insistă să i se servească felii din aceeași prăjitură, în zile succesive, până când aceasta se termină”

Promovându-și Coronation Food Project, a lăsat să se știe că este meticulos în ceea ce privește risipa de alimente și acasă. De altfel, un angajat a dezvăluit un secret de-al Suveranului: „Servește ceai și prăjituri cu soția sa în majoritatea zilelor și insistă să i se servească felii din aceeași prăjitură, în zile succesive, până când aceasta se termină”.

Fructe la micul dejun

Din fericire, bucătarii regelui nu trebuie să se îngrijoreze pentru micul dejun. Charles preferă fructele, semințele și nucile. În calitate de oaspete la Highgrove, Stephen Fry a fost surprins contemplând o grămadă de semințe de in de pe bufetul de mic dejun, când prințul William l-a salvat. „Oh, nu, nu te apropia de masa cu păsări, Stephen, asta e doar pentru tata”, ar fi spus prințul.

Regele Charles sare peste masa de prânz

Potrivit independent.co.uk, regretata regina Elisabeta consuma patru mese pe zi și un pahar cu gin și Dubonnet. Regele, însă, preferă să aibă o dietă bazată în mare parte pe plante și sare peste prânz în întregime. La 74 de ani, Regele Charles este cel mai vârstnic moștenitor care a accesat tronul în septembrie, după ce Regina Elisabeta a II-a a murit, la vârsta de 96 de ani, la proprietatea sa de la Balmoral.

Una dintre rețetele preferate ale regelui Charles. Sursă foto: independent.co.uk

Având în vedere că membrii familiei regale au avut o viață lungă (regina mamă a murit la 101 ani, iar tatăl regelui, prințul Philip, a decedat la 99 de ani), cu siguranță la longevitate a contribuit și alimentele consumate. Regele mănâncă doar două mese principale pe zi: micul dejun și cina. Într-o listă de 70 de fapte lucruri de Clarence House în 2018 pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a zilei de naștere a prințului Charles de atunci, a mărturisit: „Prințul nu mănâncă la prânz”.

Care sunt alimentele preferate ale regelui Charles?

Gordon Rayner, fost corespondent regal la The Telegraph, a declarat la un moment dat că regele consideră că prânzul este un „lux” care interferează cu programul său încărcat. În 2020, Clarence House a dezvăluit că rețeta de brunch preferată a Regelui Charles era cea a ouălor cu brânză la cuptor.

„Prințul a împărtășit, de asemenea, una dintre rețetele sale preferate, Cheesy Baked Eggs”, a mărturisit acesta postând o fotografie cu produsul culinar. Rețeta include spanac, roșii cherry, brânză moale tare, smântână dublă, brânză tare și frunze proaspete de busuioc. Acesta le cere celor care prepară rețeta să folosească ingrediente organice acolo unde este posibil.

Charles preferă să zdrobească ouăle în salată

De asemenea, a fost dezvăluit faptul că ceaiul său preferat este Darjeeling cu miere și lapte. Se pare că Regele se bucură de un ou fiert la fiecare masă. Oul este servit în general pe o salată și se spune că Charles zdrobește oul în pentru a crea un fel de textură de maioneză. „De ani de zile nu mănânc carne și pește două zile pe săptămână și produse lactate o zi pe săptămână”, a mărturisit Charles pentru BBC în 2021.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre