Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta de fasole cu cârnați a primarului Piedone. A fost chef bucătar în tinerețe

Rețeta de fasole cu cârnați a primarului Piedone. A fost chef bucătar în tinerețe
Iubitor de neam și țară, Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5, n-a putut să rateze ocazia să nu le arate românilor și cum pregătește o fasole gustoasă. Sunt puțini cei care știu că în tinerețe a fost chef bucătar.

Chef bucătar cu ani în urmă, primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a pregătit pentru 1 decembrie o rețetă delicioasă de fasole cu cârnați. Folosind o lingură și un tocător inscripționat cu numele său.

„De asta știu multe din secretele ușilor închise”

De când a rămas fără părinți, Cristian Popescu Piedone încearcă să facă tot ce poate pentru ca bunicilor din sectorul pe care-l păstorește, să nu le lipsească nimic, mai ales de sărbători. Pentru 1 decembrie, primarul a gătit românește pentru 120 de suflete de la Căminul Stejarul din sectorul 5. „Înainte de 1989 eu am fost mulți ani chef bucătar. De asta știu multe dintre secretele ușilor închise. Sunt foarte drastic și am învățat că dacă faci un produs și nu se vinde, mai bine faci pomană decât să îi dai o altă destinație decât cea inițială”, a mărturisit Piedone.

Mod de preparare

„Se pune fasolea la înmuiat în apă călduță vreo 20-30 de minute și se aruncă acele boabe care au ieșit la suprafață apoi, iar dacă e cazul, se curăță. Se spală, se fierbe în mai multe ape”, spune Piedone. După ce fasolea a început să fiarbă, se adaugă morcovul, păstârnacul și ardeiul gras. Se taie ceapa solzișori și se pune la călit.

După ce fasolea a fiert, se pune ceapa călită, se adaugă bulionul, se asezonează cu sare, puțin piper și verdeața. Se crestează cârnații și se așează cu grijă într-o tavă care se introduce la cuptor.

„Abia aștept să vină Moș Nicolae, îmi pun și acum ghetele la geam”

Sărbătorile sunt un moment important pentru primarul Piedone și familia lui și încep odată cu Sfântul Nicolae. „Casa mea este Olimpul meu, dar acolo când intru răspund la comanda: Să trăiți, am înțeles, a nevestei mele. 35 de ani de căsătorie… Cine spune că în casă e șef, are o problemă. Nu există sărbătoare să nu facem bradul.

Abia aștept să vină Moș Nicolae, îmi pun și acum ghetele la geam. Că poate s-o gândi cineva și la ăl bătrân. Nepoții, primul lucru pe care-l fac când se trezesc, merg la tataie să vadă ce găsesc în ghete. Au două rânduri de ghete. La ei acasă și la mine. Intrăm apoi în febra Crăciunului. Suntem o familie numeroasă la masă”, a mărturisit primarul sectorului 5.

Sfatul primarului pentru români

Piedone le recomandă tuturor să meargă pe primul gând, pentru că „vine de la Dumnezeu. Al doilea vine de la diavol. Care te îndoaie, nu face lucrul acesta, riști și așa mai departe. Ți-a venit primul rând, fă asta. Ce simți, aia face. Eu toată viața am mers pe primul gând. Dimineața mulțumesc lui Dumnezeu că m-am trezit, apoi să se facă voia Lui”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre