Simona Ionescu / Redactor Șef

Primarul Piedone, schimbări în sectorul 5. A găsit soluții și a luat primele măsuri

Primarul Piedone, schimbări în sectorul 5. A găsit soluții și a luat primele măsuri
Azilele groazei descoperite recent în județul Ilfov, l-a făcut pe primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, să ia la inspectat centrele de îngrijiri bătrâni din București, Mihăilești și Chiajna, unde sunt internați cei aflați în evidența D.G.A.S.P.C. Sector 5.

Primarul Piedone nu a stat pe gânduri și a luat o primă decizie. Vrea să fie convins că nu vor exista nici un fel de probleme pentru cele 99 de suflete beneficiar de servicii sociale.

Piedone a declarat că în fiecare centru de îngrijire va exista de acum încolo un consilier personal, care va selectat din rândul beneficiarilor. Acesta va primi și un telefon mobil și va sesiza pentru orice problemă care va exista.

De asemenea, telefoane pentru a comunica direct cu cabinetul lui Piedone au primit și oficialii centrelor care au fost inspectate de primar. Inspecția nu s-a terminat aici și continuă și în centrele din țară unde D.G.A.S.P.C. Sector 5 are în evidență beneficiari de servicii sociale.

„Ordinele de miniștri nu valorează nimic. Avem nevoie de legi organice, să se poată acționa în litera și spiritul legii”

„Cum a fost și în cazul Colectiv, pe fondul unei emoții puternice, acționăm la cald și impulsiv. Problema este una mai mare, de fapt, și anume legislația. Nu s-a schimbat nimic după aproape opt ani de la cumplita tragedie. Ordinele de miniștri nu valorează nimic.

Primarul sectorului 6 nu a stat pe gânduri, ci a găsit imediat soluții

Avem nevoie de legi organice, să se poată acționa în litera și spiritul legii. Solicit pe această cale Parlamentului să se reunească de urgență pentru a modifica legea în această privință. Să nu mai existe situații în care beneficiarii DGASPC Sector 5 ajung în centre aflate la sute de kilometri distanță. Aceeași situație se regăsește peste tot în țară. este nevoie de schimbare acum.

„Mereu m-am considerat nepotul de serviciu”

Pentru bunicii singuri, împovărați de boli și suferințe apăsătoare, mereu m-am considerat nepotul de serviciu. Poate pentru că sunt mai sentimental sau poate pentru că așa m-au educat mama, tata, bunicii. Așa mi-am educat, la rândul meu, copiii și nepoții.

Bunicii și străbunicii, indiferent de meserie, de calificare, au construit această frumoasă țară. Pentru toate astea eu, Piedone, bunic, tată, cetățean român și primar în funcție, sunt dator moral să îi ajut și să veghez la siguranța dumnealor”, a adăugat edilul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre