Înalta Curte i-a admis recursul în casație în dosarul Colectiv. Decizia este definitivă. Cristian Popescu Piedone va fi eliberat.
Fostul primar al sectorului 5, Cristian Popescu Piedone va ajunge în brațele familiei în cel mai scurt timp. Instanța a admis recursul în casație în dosarul Colectiv și nu va plăti nici cheltuielile judiciare către stat.
„Anulează toate formele de executare”
„Achită pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 (autorizaţia SC Colectiv Club SRL). Înlătură dispoziţia privind obligarea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone la plata cheltuielilor judiciare către stat.
Anulează formele de executare emise în baza sentinţei penale nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 566/A din data de 12.05.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în acelaşi dosar privind pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone şi dispune punerea de îndată în libertate a acestuia, dacă nu este arestat în altă cauză”, se arată în minuta instanței.
Piedone a primit patru ani de închisoare
Ani de zile, fostul primar al sectoarelor 4 și 5 și-a strigat nevinovăția, a arătat actele legislative în baza cărora a acționat, dar degeaba. Tribunalul l-a condamnat la 8 ani, apoi Curtea de Apel București l-a condamnat pe Piedone, pe 12 mai anul trecut, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. Fostul primar și-a ispășit parte din pedeapsă în penitenciarele Rahova și Jilava. Inculpații și părțile responsabile, Primăria Sectorului 4 și ISU București-Ilfov, vor plăti despăgubiri de peste 36 de milioane de euro. În urma nenorocirii de la Colectiv, unde patronii au organizat un concert fără minime condiții de siguranță, au fost 65 de victime.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook