Interpretul celebrului hit Iarba verde de acasă a fost acuzat de complicitate la delapidare. Totul s-a petrecut în perioada în care cîntărețul a fost edilul comunei Band, din județul Mureș.
Vedeta a deschis borcanul cu miere, ajutat fiind de doi casieri și astfel bugetul instituției a fost prejudiciat cu peste 500.000 de lei. Totul a ieșit la iveală, după câteva controale ale ANAF. Care era modul de operare?
O bună parte din banii care erau adunați în fiecare zi la casieria Primăriei, nu mai erau depuși la Trezoreria Statului, așa cum ar fi fost normal, ci ajungeau în buzunarele inculpaților.
Oamenii legii au contopit pedepsele
Judecătorii i-au dat lui Mircea Rusu doi ani de închisoare pentru două acte de complicitate la delapidare. Artistul mai fusese însă condamnat anterior pentru abuz în servicii, astfel că pedepsele au fost contopite. Drept urmare, acesta va stat în spatele gratiilor trei ani, o lună și zece zile.
Cât vor trebui inculapții să scoată din buzunar
„Obligă în solidar pe inculpaţii Gârbu Petru şi Rus Mircea să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 281.564 lei (câte 140.782 lei fiecare dintre inculpaţi), la care se adaugă majorări de întârziere.
Obligă în solidar pe inculpaţii Bodor Zoltan şi Rus Mircea să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 105.963 lei (câte 52.981,5 lei fiecare dintre inculpaţi), la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală“, se arată în sentință.
Actualul primar a găsit în bugetul comunei 2000 de lei
Mircea Radu, actualul primar al comunei Band, a mărturisit că după ce a câștigat alegerile și s-a instalat în fotoliul de primar, a găsit în bugetul comunei suma de 2000 de lei.
Dar mai multe lucrări începute și neterminate, printre care una foarte scumpă, care a fost achitată unei instituții ce a intrat în insolvență. Mircea Radu nu a comentat nimic legat de predecesorul său, dar încă mai speră ca măcar o parte din bani să fie recuperați.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook