Elena Udrea s-a luptat ca o leoaică și a câștigat. E o premieră în închisoare

Elena Udrea s-a luptat ca o leoaică și a câștigat. E o premieră în închisoare
Elena Udrea a avut prima victorie de când se află în spatele gratiilor. Vizitele pe care le va primi de la fiica ei se vor desfășura fără un geam despărțitor.

Elena Udrea își va putea strânge fetița în brațe, ori de câte ori va ajunge la închisoare. În decembrie, Judecătoria Ploiești a decis că vizitele pe care le va primi de la familie vor avea loc fără geam despărțitor. Fostul ministru al Turismului s-a luptat mult să aibă parte de un asemenea tratament, mai ales că vara trecută nu a putut să-și atingă propriul copil.

Atunci ea a reclamat faptul că femeile din penitenciar sunt obligați să-și vadă copiii printr-un dispozitiv de protecție, iar asta este  ”o prevedere legală absurdă”. Atunci, Udrea a spus că va face tot ce va putea pentru a schimba acest lucru. Când Avocatul Poporului a auzit acest lucru, s-a autosesizat și a făcut o derogaare pentru ca mamele să-și poată strânge copiii la piept.

Udrea a fost încadrată în regim semidechis

Conducerea Peniteciarului Târgșor a fost extrem de supărată pentru decizia judecătorului de a o încadra pe Udrea, care are de executat o pedeapsă de șase ani în regim semideschis și a contestat hotărârea. Potrivit legii, toți deținuții care au condamnări între 3 și 13 ani, vor trebui să stea în regim închis.

Dar, pe de altă parte, legea prevede și faptul că regimul semideschis se va aplica și deținuților care au de executat o pedeapsă mai mare de trei ani, dacă nu au comis infracțiuni grave și au avut un comportament exemplar anterior stabilirii regimului de detenție.

Judecătorul de supraveghere a fost alături de Udrea

În ceea ce o privește pe Udrea, judecătorul de supraveghere a decis că ”intimata nu a fost condamnată pentru fapte cu violență, ori îndreptate împotriva vieții”, se arată în dosarul Elenei Udrea, potrivit Fanatik. De aceea, a schimbat regimul de detenție și astfel a evitat ”consecințele ireparabile privind relația cu fetița de 3 ani”.

La termenul din noiembrie, Elena Udrea a luat cuvântul și a arătat ”nu s-a plâns de condițiile din penitenciar, iar singurul motiv pentru care a solicitat regimul semideschis a fost faptul că în regim închis este obligată să își vadă copilul printr-un sistem de protecție, experiență traumatizantă atât pentru ea, cât și pentru minor”.

Chiar și procurorul de caz de fost de partea fostului ministru al Turismului

Deși pare greu de crezut, dar Udrea l-a avut de partea ei și pe procurorul de caz, care a cerut respingerea contestației formulate de conducerea penitenciarului și a susținut ca Elena Udrea să fie în regim semideschis, ”calificând interesul major al minorului ca o situație excepțională”.

Recomandarile noastre