Simona Ionescu / Redactor Șef

Ritualuri spirituale pe care să le faci în noul an

Ritualuri spirituale pe care să le faci în noul an
Pe măsură ce ne luăm rămas bun de la vechiul an și ne pregătim să întâmpinăm tot ceea ce ne aduce noul an, este normal să dorim să marchăm tranziția într-un fel. Unii dintre noi fac acest lucru organizând o petrecere sau făcând o listă cu rezoluțiile de Anul Nou pentru anul viitor. Cu toate acestea, este important să înțelegem că acestea nu sunt singurele modalități de a intra în Anul Nou cu stil.

Ritualul, în special, este o modalitate excelentă de a face tranziția în mod simbolic din mai multe motive. Ritualurile ajută la acordarea unui aer de importanță unui eveniment. Ele ne pot ajuta să ne reamintim că facem parte dintr-o imagine de ansamblu. Sunt, de asemenea, modalități minunate de a vă conecta la un nivel mai profund cu cei mai apropiați de noi, inclusiv cu noi înșine. Luați în considerare adăugarea uneia dintre următoarele idei la propriile dumneavoastră planuri de deschidere a anului 2021.

Reevaluează anul ce tocmai a trecut

Mulți oameni tind să se concentreze doar pe ceea ce urmează atunci când vine vorba de ziua de Anul Nou. Cu toate acestea, alții consideră la fel de important și terapeutic să revizuiască anul care tocmai s-a încheiat. Acestea fiind spuse, programează o fereastră de timp înainte de ziua de Anul Nou, când poți să stai singur și să evaluezi spiritual anul 2020.

Ce ai realizat anul trecut? Ia-ți un moment pentru a onora fiecare realizare, precum și pentru a examina orice abatere de la planurile din 2020. Ce lucruri noi ai învățat și ce provocări ai întâmpinat? Încheiați scriind o listă sau o intrare în jurnal care detaliază primele zece momente importante ale anului în ansamblu.

Debarasarea de tot ce este vechi și inutil

Știați că, în Italia, oamenii aruncă lucruri pe ferestre de Revelion? Pentru că aceștia consideră că este la fel de important să scapi de lucrurile vechi care nu mai sunt utile, precum este să îmbrățișezi lucruri noi.

Desigur, nimeni nu vă sugerează să vă aruncați lucrurile pe fereastră în stradă. Cu toate acestea, s-ar putea să doriți să vă gândiți să vă luați o zi pentru a scăpa de unele lucruri de care nu mai aveți nevoie. Mergeți prin casă și colectați îmbrăcăminte, cărți sau alte obiecte de care vă puteți despărți și dați-le o nouă viață prin donarea lor către o organizație caritabilă.

Invitați în mod formal prosperitatea în viața voastră

Multe culturi din întreaga lume sărbătoresc ziua de Anul Nou cu ritualuri menite să îndepărteze ghinionul și să atragă norocul. Unii încep Anul Nou aruncând fizic bani pe ușa de la intrare prima dată când intră în casă după ce a început noul an. Iată o adaptare modernă a acestei tradiții.

Adunați-vă familia și binecuvântați câteva monede împreună. Rugăciunea formală este o modalitate excelentă de a face acest lucru, dar, dacă nu ești religios, afirmarea speranțelor tale pentru anul viitor funcționează bine. Ceea ce faci cu acei bani după aceea depinde de tine. Îi poți păstra pentru tine, dar ar putea fi și mai frumos să-i dai cuiva care are mai mare nevoie. 

Puneți un accent deosebit pe primele 12 zile din an 

Pentru mulți oameni, primele douăsprezece zile ale unui nou an reprezintă fiecare dintre cele douăsprezece luni viitoare. (Prima zi reprezintă ianuarie, a doua februarie și așa mai departe.) Oferiți un omagiu acestei idei petrecând cele douăsprezece zile concentrate pe ceea ce doriți cel mai mult să vă țină anul.

Exclusiv. Ciuperci halucinogene și Ayahuasca, la liber pe internet. Cât de legală este aprovizionarea?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre