Nu este niciodată prea târziu să oferim sfaturi bune. Dar există lucruri care ar trebui discutate cu copiii din adolescență și am încercat să colectăm astfel de recomandări în acest articol.
Fii capabil să-ți recunoști greșelile
Toată lumea poate face o greșeală – fie că este vorba în studii, la serviciu și chiar în viața personală. Aveți încredere în noi, dacă spuneți că ați făcut o greșeală, mulți oameni vor dori să vă ajute să o corectați. Dar dacă tot insisti că ai dreptate, vei înrăutăți situația.
Nu lăsați pe alții să facă alegeri pentru voi
Este normal să îți faci propriile greșeli, să tragi concluzii și să înveți de la ele; dar te doare când trebuie să plătești pentru deciziile altor persoane. Chiar dacă alegerea nu duce la o mizerie, de unde vei ști ce s-ar fi întâmplat dacă ai fi făcut totul în felul tău?
Învață să spui nu
Este normal să spui nu dacă ceva nu se încadrează în planurile tale sau te face să te simți inconfortabil. Dacă încerci să fii convenabil pentru toată lumea, nu te va face o persoană bună, ci mai degrabă te poate transforma într-una nefericită.
Nu vă conduceți după stereotipuri
Nu refuzați lucrurile care vă plac doar pentru că cineva susține că fetele sau băieții nu ar trebui să se comporte astfel.
Vikingii antici împleteau șosete și nu îi împiedicau să fie băieți brutali.
În momentul în care tocmai a început lupta pentru drepturile femeilor, Lady Ada Lovelace, fiica poetului George G. Byron, a devenit primul programator din lume.
Nu vă simțiți timizi să cereți ajutor
Cu toții ne simțim neajutorați și vulnerabili din când în când. Există sarcini pe care o persoană nu le poate face, dar care pot fi completate cu ușurință cu ajutorul cuiva. Învață să ceri ajutor și sprijin – cel puțin să nu-i lasi pe cei care mizează pe tine. Ascultă sfaturi fiindcă îți pot fi de ajutor.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook