Simona Ionescu / Redactor Șef

Stilista vedetelor de peste Ocean recomandă șase tendințe care fac moda anului 2023

Stilista vedetelor de peste Ocean recomandă șase tendințe care fac moda anului 2023
În calitate de creier din spatele look-urilor de pe covorul roșu ale vedetelor, printre care Justin și Hailey Bieber, Olivia Wilde, Sarah Paulson și Tracee Ellis Ross, Karla Welch este una dintre cele mai puternice stiliste ale celebrităților. Aceasta a dezvăluit pentru Page Six care sunt marile tendințe în moda anului care vine.

2023 urmează să înceapă în cel mai scurt timp. Practic e momentul ideal să ne facem ordine în garderobă, pentru a fi în ton cu moda și anul care vine.  Stilista vedetelor e gata să dea din casă, de la culori inspirate de sezon până la stiluri sexy și transparente, iată look-urile setate să definească anul 2023, potrivit Karlei Welch.

Welch povestește pentru Page Six Style că se așteaptă să vadă culoarea anului 2023 de la Pantone, Viva Magenta, reprezentată în mare măsură în hainele care se vor purta anul viitor. Ea a devenit recent interesată de analiza sezonieră a culorilor, metoda de a determina care nuanțe completează cel mai bine tenul și culoarea ochilor sau a părului. Este deja o tendință în plină expansiune pe TikTok, care a strâns aproape un miliard de vizualizări, iar Welch se așteaptă ca aceasta să devină și mai populară în lunile următoare.

„Am fost cam dezamăgită de asta. Fiind stilist de 20 de ani, am o abordare a culorii bazată pe tendințe. Și cunoscându-mi clienții, știu ce culori îi avantajează”, spune ea. „Dar cred că analiza culorilor este grozavă pentru un consumator… Cineva care spune: Nu sunt sigur că această culoare îmi vine bine e un subiect în care trebuie intrat. Este o replică ce o primesc de la oameni care nu sunt clienții mei și iubesc moda.”

În acest scop, Welch a colaborat recent cu Amazon Style în fereastra pop-up Color Me Curated, oferind cumpărătorilor consultații gratuite de analiză a culorilor conduse de Mariana Marques de la The Outfit Curator. Welch a organizat rafturi de haine pentru fiecare paletă de sezon.

Stilul amestacat al generației Z

Vești proaste pentru cei care urăsc look-urile haotice tipice generației Z ale personajului lui Haley Lu Richardson din „Lotusul alb”. „Cred că vom vedea o mulțime de oameni aplecându-se spre Portia și stilul ei”, spune Welch. Care vorbește despre stilul adolescentei că e compus din ținute „atât de proaste” dar „uimitoare”.

Asta înseamnă că imprimeurile mixte, culorile care se confruntă și modelele îngrămădite sunt un joc corect, deși poate că nu toate sunt purtate simultan ca în seria HBO. Chiar și Welch admite că înfățișarea Portiei a fost „scăpată de sub control” uneori. Totuși, adaugă ea: „Cred că vom vedea multă libertate în ținutele vestimentare .”

Haina de piele

Welch spune că a fost „întotdeauna obsedată” de piele și arată că jachetele de piele sunt o achiziție deosebit de bună pentru noul an.

„Literal, toată lumea are nevoie de una, spune ea. Este accesibilă, este atât de confortabilă. Și este piesa perfectă care va trăi în garderoba ta câțiva ani”. Pentru cei care preferă doar un accent de piele în ținutele lor, Welch spune că un scrunchie din piele este o „modalitate grozavă de a aduce un pic din anii ’90 înapoi”.

Adevărata feminitate: volane, fuste creion, stil minimalist

„Există o adevărată feminitate pe care o văd din nou în îmbrăcăminte, spune Welch. Nu doar când vine vorba de tendințele la modă, cum ar fi rochie cu volane și dantelă, ci și o revenire la formă, cu fuste creion mulate și siluete cu talie viespe”.

Pentru cei al căror stil personal este mai minimalist, precum al ei, Welch spune că un accesoriu pentru fete bine plasat este ideal. „Avem un pantof grozav din satin negru cu o fundă mare”.

„Îmi plac rochiile simple”, spune Welch, care a îmbrăcat-o recent pe Olivia Wilde într-o versiune Dior din dantelă – rochia mult discutată după apariția la People’s Choice Awards.

Transperențe cu măsură

Stilistului îi place în special să lucreze cu materiale transparente, deoarece acestea „demonstrează cu adevărat măiestrie, cum ar fi dantelă frumoasă sau cristale lucrate manual”.


„O fustă mică (transparentă) de este o piesă distractivă. Cred doar că trebuie echilibrată; cum ar fi, o să o porți cu un hanorac și o pereche de dresuri și o pereche grozavă de cizme”.

Costumele

Nu poți greși cu o pereche de pantaloni sau un blazer supradimensionate, potrivit lui Welch. „Sunt atât de clasicistă, îmi place un costum”, spune ea, adăugând că îi place să vadă că liniile dintre moda bărbaților și femeilor continuă să se estompeze.


„Cred că este mult mai multă libertate în îmbrăcare și îmi place fluiditatea”, spune ea.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre