Simona Ionescu / Redactor Șef

Un concurent Asia Express 2024, viață de film. A dormit în parcări și a mâncat conserve de pisici

Un concurent Asia Express 2024, viață de film. A dormit în parcări și a mâncat conserve de pisici
Pentru unul dintre concurenții Asia Express, acest concurs greu nu reprezintă o problemă. Pentru că știe ce înseamnă să faci foamea și să dormi în parcări abandonate de mașini.

Acum e concurent la Asia Express și un bucătar apreciat, dar viața lui Nicolai Tand n-a fost mereu atât de frumoasă. El nu poate uita când se spăla la baia comunală pentru a merge la biserică și dormea prin parcări abandonate de mașini.

Când a plecat în Franța să devină cineva, Nicolai Tand nu s-a gândit că va trebui să suporte atât de multe de la viață. Respectat de toată lumea pentru caracterul său deosebit și apreciat pentru talentul pe care l-a primit de la Dumnezeu, Nicolai Tand nu poate uita cum au fost începuturile. Pentru a face rost de bani, bucătarul spune că nu i-a fost rușine să vândă ziare și să doarmă în parcări abandonate de mașini sau în casele bătrânilor care au părăsit această lume. Dar totul a fost cu folos, pentru că acum nu se sperie de nimic.

„Am mâncat și conservă de pisici”

Înainte să ajungă în Franța, acesta a stat o perioadă în Italia, unde „avem un băiat de la asociații de unde dădea de mâncare gratis și-mi dădea o caserolă, un iaurt, un fruct. N-am avut nimic când am mâncat conservă de pisici”. „Dormeam la o casă părăsită, părăsită însemnând că mureau bătrânii, nu avea curent, stăteam pe acolo o lună, două, până se prindeau vecinii. Nu aveam o locație fixă”, i-a spus Nicolai lui Mihai Morar, invitat în podcast-ul său.

asia express 2024
Nicolai Tand, ultima îmbrățișare înainte de a pleca în Asia Express

„Făceam baie de două ori pe săptămână”

Greu era și cu igiena, însă alături de alți băieți și ei dornici să devină cineva în viață Nicola obișnuia să meargă la baia comunală. Pentru că nu putem merge decât curați la biserică, să mulțumească Domnului pentru toate binefacerile primite. „Ziua vindeam ziare. Mergeam în afara Parisului, ne plimbam, vizitam, magazinele la care vindeam ziare se închideau la ora 12.

Iar la ora 1 ne strângeam toți care vindeam, mâncam, luam un suc, să nu stăm în casele alea părăsite, apoi mai plecam seara. Făceam baie la baia comunală. Făceam baie de două ori pe săptămână, să mergem la biserică, o biserică românească”, a mai spus bucătarul. Obișnuit cu lucrurile grele, Asia Express nu i se pare o provocare atât de mare și speră că-și va face familia fericită și, de nu, poate va fi marele câștigător.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre