Simona Ionescu / Redactor Șef

Un test IQ care dă bătăi de cap, doar cei inteligenți găsesc rezolvarea: Câte triunghiuri sunt în imagine

Un test IQ care dă bătăi de cap, doar cei inteligenți găsesc rezolvarea: Câte triunghiuri sunt în imagine
Oamenii de știință au descoperit baby-neuronii, care apar atunci când gândim sau proiectăm idei beneficice pentru noi și viitorul nostru. Șahul, integramele și testele IQ ne ajută în evoluția personală și ne poate schimba viața în bine.

În imaginea de mai jos există o mulțime de triunghiuri. Reușiți să vă dați seama de numărul exact al acestor unice forme geometrice? Este nevoie de un singur lucru: concentrare. Este un examen al nostru cu noi înșine. Să ne demonstrăm că putem. Și cu cât rezolvăm acest test mai repede, cu atât mai bine.

Perspicacitate. Imaginea relevă o mulțime de triunghiuri. Cu toate acestea, imaginea este înșelătoare, pentru că nu sunt doar 16 astfel de figuri geometrice în fotografie, așa cum se pare la prima vedere, ci mult mai multe. Deci, ghici câte?

Dacă reușiți să descoperiți numărul corect de triunghiuri din imagine, în mai puțin de 30 secunde, cu siguranță aveți un nivel ridicat de IQ. Însă, dacă nu v-ați dat seama, vă vom spune noi câte sunt cu exactitate.

Calculul triunghiurilor este cel din imaginea următorare.

Surpriză. În acest fel, în imagine sunt prezente 27 de astfel de triunghiuri. Poate fi dificil să le observi pe toate, și aceasta deoarece toate aceste figuri geometrice sunt de mai multe mărimi, calculul se face pera ansamblu și în amănunt, totodată.

Ce se știe despre testele de inteligență

Testele, la modul general, pot prevedea succesul sau eșecul persoanei examinate în urmarea unor școli sau în exercitarea unor anumite profesii. De asemenea sunt măsuri ajutătoare în stabilirea unor boli psihice ca demența. Cel mai cunoscut dintre aceste metode este stabilirea Coeficientului de inteligență (IQ).

Un coeficient de inteligență (IQ) este un scor total obținut în urma unui set de teste sau subteste standardizate, concepute pentru a evalua inteligența umană. Abrevierea „IQ” a fost inventată de psihologul William Stern pentru termenul german Intelligenzquotient, termenul său pentru o metodă de notare a testelor de inteligență de la Universitatea din Breslau, pe care a susținut-o într-o carte din 1912.

Din punct de vedere istoric, IQ era un scor obținut prin împărțirea scorului vârstei mentale a unei persoane, obținut prin administrarea unui test de inteligență, la vârsta cronologică a persoanei, ambele exprimate în termeni de ani și luni. Fracția rezultată (cuanta) era înmulțită cu 100 pentru a obține scorul IQ. Pentru testele moderne de IQ, scorul brut este transformat într-o distribuție normală cu media 100 și abaterea standard 15. Astfel, aproximativ două treimi din populație obțin un scor între IQ 85 și IQ 115 și aproximativ 2,5 la sută fiecare peste 130 și sub 70.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre