Simona Ionescu / Redactor Șef

Vă amintiți de Bosquito? Radu Almășan, visul fetelor din 2000, ce a fost și ce face azi

Vă amintiți de Bosquito? Radu Almășan, visul fetelor din 2000, ce a fost și ce face azi
După 20 de ani de la debut, trupa Bosquito încă reușește să ridice în picioare publicul, de la primele acorduri care răsună într-o încăpere. Radu Almășan și colegii lui au fost și încă sunt și după două decenii, unii dintre îndrăgiți și apreciați cântăreți.

Radu Almășan a avut un drum lung și anevoios până să ajungă la stația succesului, cunoscând de-a lungul timpului deopotrivă urcușurile și coborâșurile. Iar în cele două decenii ale carierei a avut și o pauză de șapte ani, timp în care a încercat să se impună la Hollywood. Ulterior, artistul s-a întors în România cu o experiență mult mai mare.

Radu Almășan, visul oricărei fete în anii 2000

La începutul anilor 2000, puține erau fetele care nu aveau postere cu Radu de la Bosquito. Cântărețul umplea sălile de concerte și stătea ore întregi să dea autografe. Vârful de popularitate al trupei a fost atins între anii 2002-2005, când băieții de la Bosquito au lansat o serie de melodii ajunse pe prima poziție a topurilor din România.

Cu toate acestea, primul job al lui Radu Almășan nu avea deloc legătură cu muzica. El a lucrat o perioadă (în vremea adolescenței, pe când era elev) ca prestator de servicii video și foto, la diverse evenimente.

„Am filmat concerte, nunți, botezuri, chiar și câteva înmormântări. Așa mi-am câștigat banii mei de la 13 ani”, a declarat artistul, în urmă cu ceva timp.

Radu Almășan nu mai este preocupat de aspectul fizic, în prezent se dedică muzicii

Au trecut 20 de ani de când versurile melodiei “Hopa, Hopa” sunt fredonate din adâncul plămânilor, a trupei Bosquito și parcă nimeni nu se mai satură de ea. Cu toate că probabil nu ați mai auzit de mult de Bosquito, trupa nu și-a încetat niciodată activitatea, în pofida faptului că melodiile lor nu mai sunt difuzate la radio sau pe posturile muzicale.

În urmă cu ceva timp, Radu Almășan a mărturisit că nu mai este extrem de preocupat de aspectul său fizic, ci doar de muzică.

„Dacă te cheamă Lady Gaga, contează aspectul fizic, dacă te cheamă Adele, nu contează. Sunt abordări diferite și pot funcționa ambele. Cred că trebuie să te simți bine în pielea ta, pentru că atunci poți să transmiți arta ta. Până la urmă, dacă ești artist veritabil, îți pui arta pe primul loc, nu pe tine. Trebuie să fii ca profetul Mohamed, care le-a interzis discipolilor să-i picteze sau să-i înfățișeze vreodată chipul pentru a nu distrage nimănui atenția de la lucrul cu adevărat important: Dumnezeu. Toți ne uităm la Capela Sixtină, dar nu știm cum arată Michelangelo, nici cum arată Van Gogh, cu urechea tăiată. Consider că importanța sporită a look-ului artistului este apanajul culturii pop a secolului al XX-lea și e o decizie personală dacă vrei să fii înscris acestui curent. Noi, artiștii, ne jucăm cu armoniile Universului și din joacă creăm o expresie nouă ce poate să influențeze viața a mii de oameni. Asta ne face pe noi deosebiți. Altfel, fără arta mea, cel puțin eu, Radu Almășan, sunt un tip ca oricare altul”, povestea artistul.

Despre viața amoroasă a artistului se știe că a avut o relație de lungă durată cu jurnalista Sanda Nicola, dar iubirea lor nu s-a materializat într-o căsătorie. În ultimii ani, Radu-Bosquito nu s-a mai afișat cu vreo nouă cucerire, dar nici în atenția publicului nu a mai fost, deși unele melodii de-ale trupei sunt ascultate cu bucurie și azi.

Astrologia are o explicație înfiorătoare și precisă pentru ucigașii în serie

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre