Stilul „Bixie”, tunsoarea momentului. E virală pe TikTok

Stilul „Bixie”, tunsoarea momentului. E virală pe TikTok
Nu este chiar un pixie, dar nici măcar un bob nu este. Ceea ce știm însă e că această tunoare face furori pe TikTok.

Dintre toate trendurile legate de păr care au apărut până acum în 2022, iată unul pe care să îl rețineți: Bixie. Este o tunsoare băiețească, casual, și totuși sofisticată; un pixie chop pentru cele care nu au nicio grijă, un bob pentru cele care vor ceva mai mult avantaj. Este o coafură nostalgică, dar în același timp ascuțită – privește spre trecut, dar în iterația sa actuală, este delicios de modernă.

Și este, de asemenea, versatilă. Este o frizură atât pentru iubitorii de grunge, care poartă Docs, cât și pentru iubitorii de cottagecore, pentru cei care merg la picnic, pentru că totul depinde de atitudinea (și estetica) cu care se poartă coafura, scrie Vogue.

Bixie – stilul Generației Z

Stilul, adorat acum de TikTokkerii din generația Z, a fost popular pentru prima dată în anii ’90 printre modelele și actrițele vremii. Cameron Diaz a fost o fană, la fel ca și Winona Ryder. Ambele aveau o estetică foarte diferită, dar tocmai aici stă frumusețea coafurii bixie: se potrivește atât unei fete californiene, cât și unei prințese gotice mohorâte; este o coafură „democratică”.

Unde găsiți inspirație

Este, pe de altă parte, perfectă pentru cei care doresc o schimbare – cei care simt genul de agitație interioară care poate fi rezolvată doar printr-o mare transformare exterioară – dar care știu că bretonul nu va fi suficient. Este un chop, dar nu la fel de dramatic ca un pixie complet – și, de aceea, e de ajutor dacă vreți în continuare să lăsați părul să crească, ne asigură stiliștii.

Inspiră-te de la Meg Ryan, eroina romantică canonică a timpului ei, a cărei tunsoare bixie blondă ca mierea îl eclipsează pe Tom Hanks, în rolul de co-star în You’ve Got Mail.

Florence Pugh, de asemenea, este o adeptă: bixie-ul ei este șaten șoarece și ușor ondulat la vârfuri, conferind feminitate. Cereți la coafor șuvițe sau breton care să încadreze fața dacă optați pentru acest tip de stil – sau, mai bine, luați o fotografie pentru o precizie maximă.